Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

La flauta màgica obri aquest divendres la 35 Temporada d'Òpera del Teatre Principal

La flauta màgica obri aquest divendres la 35 Temporada d'Òpera del Teatre Principal

(14/10/2020)

Il trovatore, L'elisir d'amore i L'òpera dels tres rals completen la temporada

El Teatre Principal iniciarà aquest divendres 16 d'octubre la 35 Temporada d'Òpera amb La flauta màgica, de Wolfgang Amadeus Mozart, en una producció que arriba del Teatre Zuid de la ciutat holandesa de Maastricht. El diumenge 18 i el dimecres 21 també hi haurà funció.

Aquesta òpera compta amb la direcció escènica de Jorinde Keesmaat i la direcció musical de Josep Planells i està interpretada per Antoni Lliteres, David Pershall Carmen Romeu, Aleksandra Jovanovich, Önay Köse, Marta Bauzà, Begoña Gómez, Frédérique Sizaret, Jorge Juan Morata i Maia Planas en els principals papers, a més de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Cor del Teatre Principal.

Durant la presentació, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat "les ganes de cultura i d'òpera que té la gent" donada la gran acceptació que ha tengut aquest títol entre els espectadors, ja que queden molt poques entrades a disposició del públic.

D'altra banda, Jorinde Keesmaat ha fet una posada en escena on dona un paper més protagonista a la dona. "A la nostra versió, Pamina resulta ser una heroïna que sembla anar més lluny i que sembla atrevir-se més que tots els que l'envolten", diu la directora d'escena.

El director del Teatre Principal, Josep Ramon Cerdà, ha anunciat la resta de la 35 Temporada d'Òpera que, a més de La flauta màgica, inclou els títols La flauta encantadora, L'elisir d'amore, Il trovatore i L'òpera dels rals.

La flauta encantadora és un concert a càrrec de la cantant Vega Escribano, on amb un caire pedagògic i especialment adreçat a famílies, li dona una volta a La flauta màgica de Mozart. Aquest concert tindrà lloc el dissabte 17 en el context de les funcions de La flauta màgica.

El març de 2021 arribarà L'elisir d'amore en la producció pròpia del Teatre Principal que tant d'èxit va tenir a la temporada de 2019. José Martret, com a director d'escena, i Andrés Salado, com a director musical signaran aquest títol de Donizetti que comptarà amb les veus de Sara Blanch, Simón Orfila, Joan Martín-Royo i Irene Mas, entre d'altres.

L'òpera dels tres rals, amb música de Kurt Weill i text de Bertolt Brecht, arribarà l'abril de 2021 en versió concert amb la Banda Municipal de Palma, que dirigeix Francisco Valero, gràcies a la col•laboració entre l'Ajuntament de Palma i el Teatre Principal de Palma.

Finalment, el maig de 2021, Il trovatore, de Verdi, tancarà la Temporada. Aquesta producció del Teatro Villamarta de Jerez estarà dirigida escènicament per Marta Eguillor i musicalment per Matteo Beltrami i serà interpretada per Àngel Òdena, Nino Surguldaze, Gastón Rivero, Marga Cloquell i Juan Gabriel Ruiz, entre d'altres.

Cerdà ha precisat la gran varietat d'oferta operística que suposa la 35 Temporada d'Òpera precisament amb l'objectiu d'arribar a tots els públics i, especialment, a aquells públics que habitualment no assisteixen a sessions d'òpera.

El director del Teatre Principal també ha destacat la presència femenina en la direcció d'escena d'òpera, un fet no molt habitual. Dels tres grans títols de la temporada, dos són dirigits per dones, La flauta màgica (Jorinde Keesmaat) i Il trovatore (Marta Eguillor).

El Teatre Principal ha fet un gran esforç per adaptar-se a la normativa que dicta les autoritats sanitàries per mor de la pandèmia de la Covid-19. Així, l'aforament s'ha reduït al 50% i hi ha un seient buit de seguretat entre butaca i butaca. Els grups de convivents poden seure junts a determinades llotges però aquestes s'han d'adquirir únicament a la taquilla. Així mateix és preceptiva la mascareta durant tot el temps que es romangui al Teatre Principal.