Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Consell s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

Consell s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

(13/10/2020)

El batle del municipi, Andreu Isern i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías han firmat el conveni d’adhesió d’aquest nou ajuntament a l’ADT.

El municipi de Consell ja forma part de la trentena d’ajuntaments mallorquins que han delegat les competències en matèria de protecció del sòl rústic a l’Agència de Defensa del Territori. A l’acte de signatura del conveni d’adhesió, que ha tengut lloc a Palau Reial, hi han assistit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el batle de Consell, Andreu Isern, i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

Ab la incorporació d’aquest nou ajuntament a l’ADT, ja arriben a trenta els municipis que en formen part. Pròximament, es materialitzarà la firma d’un nou conveni entre aquest organisme autònom de la institució insular i l’ajuntament de Calvià. I, en les setmanes vinents, també l’Ajuntament de Porreres delegarà les seves competències de protecció del sòl rústic a l’ADT.

Durant els dos primers anys de l’Agència de Defensa del Territori (2009 i 2010), hi havia sis municipis adherits. Durant el 2011, el 2012, el 2013 i el 2014 no s’hi va produir cap incorporació. Entre el 2015 i el 2019 s’hi varen incorporar vint-i-un municipis, la qual cosa va suposar arribar a la xifra total de vint-i-set municipis.

El 2019, tal com ja es va explicar a la presentació de la memòria anual de l’ADT, la feina d’aquesta agència que vetla per protegir la legalitat urbanística a Mallorca continua i es consolida. Una prova evident n’és l’augment considerable de les actuacions perquè la plantilla s’havia incrementat en relació als anys anteriors, per això, el 2019 aquesta ampliació va donar fruit. Cal recordar que, al principi de la legislatura passada, hi havia 14 persones a l’ADT i, actualment, consta de 38 persones.

Vídeos

Signatura conveni adt