Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Els ajuts d’Artesania del Consell de Mallorca contribueixen a la dinamització del sector del vi de Santa Maria

Els ajuts d’Artesania del Consell de Mallorca contribueixen a la dinamització del sector del vi de Santa Maria

(12/10/2020)

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la directora insular d’Artesania, Marta Jordà, acompanyats del batle Nicolau Canyalles, han visitat dos artesans vinaters de Santa Maria del Camí que s’han beneficiat dels ajuts 2020 del Consell per millorar les seves instal·lacions. La subvenció de la Direcció Insular d’Artesania, per a cada un d’ells, ha estat de 4.000 euros.

Amb aquesta visita, els representants del Consell han volgut comprovar la idoneïtat de les subvencions de la Direcció Insular d’Artesania per a reforçar els oficis artesans i dinamitzar un sector cabdal del teixit productiu de Mallorca com és el vi. 

Per una banda, l’ajuda econòmica per a l’artesà Sebastià Ordinas (Petit Celler 7103) ha permès cobrir les despeses d’inversió a la Caseta de Ca’n Badia, l’espai de la vinya destinat a acollir tasts de vins i experiències d’enoturisme. D’aquesta manera, el sector del vi de Santa Maria s’expandeix cap a l’oferta d’experiències.

Per altra banda, el mestre artesà Pere Calafat, de Vins Jaume de Puntiró, ha utilitzat l’ajut econòmic del Consell per pagar l’adquisició d'equipament necessari per al seu celler de vins ecològics. Igualment, l’Associació d’Artesans de Santa Maria ha rebut altres 2.000 euros per al foment de l’ofici de vinater.