Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Comencen les actuacions de millora a l’Avinguda Costa i Llobera d’Artà

Comencen les actuacions de millora a l’Avinguda Costa i Llobera d’Artà

(09/10/2020)

El departament de Mobilitat i Infraestructures inicia el pròxim dimecres la primera fase del projecte amb la poda i substitució de 38 pins que posen en perill la seguretat vial i dels ciutadans. En una darrera fase es plantaran 247 arbres.

El departament de Mobilitat i Infraestructures, en coordinació amb l’Ajuntament d’Artà, començarà dimecres 14 d’octubre les actuacions de millora de l’Avinguda Costa i Llobera (Ma- 15). Les tasques que se duran a terme a aquesta cèntrica via, se centraran en una primera fase en la poda i substitució de 38 pins amb risc de caiguda, segons un informe elaborat per l’empresa especialitzada en espècies arbòries, Eulen, i que suposen un perill tant per a la seguretat vial com per a la dels vianants. 

Està previst que els treballs es perllonguin durant tres setmanes i només provocaran talls puntuals de carrils. El Consell prendrà totes les mesures necessàries per a que les tasques de tala es realitzin amb les màximes garanties de seguretat i disposarà de la senyalització i abalisament necessari per l’execució de les obres. 

"Amb aquestes actuacions que desenvoluparem en diverses fases, no només eliminaren la perillositat de la caiguda dels arbres que hem detectat en mal estat, substituint-los per exemplars nous i sans, sinó que aprofitarem també per reformar tota l’avinguda millorant la integració paisajística convertint-la en un espai molt més amable per al vianant”, ha explicat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano.

És l’Ajuntament d’Artà qui redacta la segona i darrera fase del projecte, sota la direcció i la supervisió del departament de Mobilitat de la institució insular. Aquesta contempla l’adequació de tota l'Avinguda. En concret, es reposaran els paviments en mal estat i les voreres rompudes reutilitzant les de pedra que es trobin en bon estat. A més, s’aprofitarà per fer la neteja i esbrossada del terreny i es plantaran 247 arbres de 7 espècies diferents.