Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Sostenibilitat i Medi Ambient organitza sortides amb la barca de bou La Balear

Sostenibilitat i Medi Ambient organitza sortides amb la barca de bou La Balear

(09/10/2020)

Aquesta tardor, la gent podrà navegar amb l’embarcació del Consell de Mallorca pel port històric de Palma i la badia

La Balear és un vaixell de l’any 1924 que el 1998 va ser catalogada com a bé d’interès cultural. Des d’aleshores pertany al Consell de Mallorca que l’ha restaurada per complet de la mà pels seus mestres d’aixa.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha expressat que «aquesta embarcació és una joia del nostre patrimoni marítim i no podem tenir-la aturada. Aquesta activitat ens acosta a la mar i ens recorda la necessitat de tenir-ne cura i protegir-ne la flora i la fauna. La contaminació és un problema, com per exemple els plàstics que acaben dins la mar i que malauradament, ben segur, en veureu algun des de la borda. Això només és una petita mostra del dany que causa la contaminació per plàstic i microplàstics».

Ribot ha afegit que «La Balear està sempre a disposició de la ciutadania. Normalment en aquestes dates fa visites escolars o participa en fires de diferents pobles, però enguany aquestes activitats s’han reduït notablement a causa de les mesures de seguretat derivades de la covid-19, i és per això que el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient no pot deixar passar l’oportunitat de recordar a la gent que La Balear està a disposició de tots i totes».

La Balear salparà del moll de l’escala reial al port de Palma, just davant la Llotja, i la volta durarà 3 hores aproximadament. Si la meteorologia i l’estat de la mar ho permeten, havent sortit del port, la navegació serà a vela. L’eixida marítima oferirà una vista privilegiada de la façana de la ciutat amb una explicació dels edificis i monuments històrics que destaquen des de la badia.

Es faran excursions dilluns, dimecres i divendres dels mesos d’octubre i novembre a partir de dia 14 d’octubre a les 10 h, amb grups d’entre 6 i 9 persones i 3 tripulants de la barca. És una activitat gratuïta per a tothom.

Les persones interessades a sortir amb La Balear poden fer la reserva al telèfon 971 219 847 de 10 a 14 h els dies laborables. El dia de la sortida hauran de dur tallavent, calçat tancat còmode i mascareta.

 

​​​​​​​