Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Guillem March umpl la Misericòrdia amb «Karmen i altres muses»

Guillem March umpl la Misericòrdia amb «Karmen i altres muses»

(08/10/2020)

L’exposició d’aquest artista mallorquí s’ha obert avui al públic i es pot visitar fins al 14 de novembre

La directora insular de Cultura, Maria Pastor, ha visitat avui l’exposició «Guillem March. Karmen i altres muses» juntament amb el comissari de la mostra, Juan Roig, i l’artista, Guillem March, coincidint amb l’obertura al públic al Centre Cultural la Misericòrdia d’aquesta exposició de l’obra de l’artista mallorquí de renom internacional. La mostra, que ocupa la planta baixa i la primera planta de les sales d’exposicions, estarà oberta fins al 14 de novembre amb totes les mesures de seguretat i sanitàries necessàries.

Durant la visita, Pastor considerat «un honor que l’exposició d’enguany organitzada pel Clúster de Còmic a la Misericòrdia sigui d’un autor local amb una trajectòria internacional molt reconeguda perquè ens permet conèixer de prop la seva feina». La directora insular de Cultura ha convidat tothom a visitar l’exposició, «que compta amb totes les mesures d’higiene i seguretat».

Segons ha explicat Pastor, «la mostra té una planta sencera de les sales d’exposicions dedicada a l’àlbum Karmen, el projecte més personal de March», publicat a Espanya per Norma editorial, i una altra on s’exposen tots els treballs recents de March, tant per a editorials franceses (Monika, The Dream…) com americanes (Batman, Harley Quinn, Vampirella…).

Al voltant de l'exposició s’han organitzat un seguit d’activitats que permetran que el públic pugui interactuar amb l’autor. Així, el dissabte 17 d’octubre Guillem March serà al mercat ambulant del festival que s'organitza al pati de la Misericòrdia per dedicar exemplars i hi ha prevista una masterclass a les 17.20 h i una visita comentada a l’exposició a les 18.20 h, amb presència de l’autor i del comissari de l’exposició, Juan Roig.

Guillem March i Karmen

Karmen és el projecte més ambiciós de Guillem March (Palma, 1979). Realitzat per l’editorial francesa Dupuis, és el primer àlbum de la seva etapa madura, en què signa tant el guió com el dibuix. Una autoria total, que havia perseguit des que es dedica professionalment a la historieta.

L’àlbum va aparèixer a França a principi de 2020 i va aconseguir immediatament un gran reconeixement tant del públic com de la crítica. En aquest moment, l’àlbum és un dels vint finalistes al premi Fnac France Inter al millor còmic de l’any i està nominat al premi Les Utopiales del festival de ciència-ficció de Nantes.

Guillem March va començar la seva trajectòria professional internacional l’any 2008, moment en què va aconseguir un contracte amb la popular editorial americana DC Comics. D’aquesta època, destaquen les seves portades i pàgines per a sèries com Detective Comics, Azrael, Catwoman o Gotham City Sirens (‘Musas de Gotham’ en l’edició espanyola).

Actualment, Guillem March forma part de l’equip creatiu de Batman, la col·lecció més popular de DC Comics. Però no abandona projectes personals, com la col·lecció de toms Summer Muse, que recullen les seves anotacions anatòmiques del natural, normalment preses a la platja, i que l’autor transforma en historietes senzilles que recullen en els seus globus els diàlegs intranscendents que es produeixen durant aquestes sessions de dibuix.