Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell de Mallorca subvenciona tretze projectes de participació ciutadana municipal

El Consell de Mallorca subvenciona tretze projectes de participació ciutadana municipal

(07/10/2020)

Els consistoris han signat un conveni de col·laboració amb la institució insular que cobrirà les despeses de pressupostos participatius o de manteniment de les plataformes web de participació

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha signat convenis de col·laboració en l’àmbit de la participació ciutadana amb dotze ajuntaments de l’illa i l’entitat local municipal de Palmanyola. Amb aquests convenis, el Consell Insular els concedeix subvencions per a projectes de participació ciutadana per un valor total de 33.026,74 €. 

Aquests ajuts cobriran les despeses de les actuacions que han fet els consistoris en diferents processos participatius, com ara pressupostos participatius, creació i coordinació d'òrgans participatius, manteniment de plataformes digitals de participació ciutadana i projectes de dinamització. 

Porreres, amb 4.000 euros, i Algaida, amb 3.630, són els dos municipis amb l’ajut econòmic més alt. Per la seva banda, nou municipis rebran 2.500 euros cada un (Capdepera, Lloret de Vistalegre, Santanyí, Consell, Marratxí, Artà, Lloseta, Sencelles i Llucmajor), mentre que Palmanyola en rep 1.512,5 i Santa Eugènia 1.384,24. 

Consulta els projectes subvencionats aquí


Altres ajudes de la Direcció Insular de Participació i Joventut

La Direcció Insular de Participació i Joventut també ha concedit, enguany, 14.100 euros a sis entitats sense ànim de lucre que es destinaran a pagar despeses d’actuacions socioculturals desenvolupades entre el juny del 2019 i el maig del 2020 que promovien el treball en xarxa i la col·laboració associativa. 

A més a més, per primera vegada des del Consell s’han concedit ajuts per un total de 30.000 euros a deu entitats de voluntariat per cobrir despeses de manteniment. Amb aquestes ajudes el Servei de Participació Ciutadana vol contribuir al manteniment estructural d’aquestes entitats en un any marcat per la crisi sanitària de la covid-19.