Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás El Consell subvenciona per primera vegada el desenvolupament d’obres audiovisuals vinculades a Mallorca

El Consell subvenciona per primera vegada el desenvolupament d’obres audiovisuals vinculades a Mallorca

(01/10/2020)

A través de la Mallorca Film Commission, es posen a disposició del sector 425.000 euros per impulsar nous projectes, premiar el talent i promoure l’illa com a plató de rodatges

Avui es publica en el BOIB la convocatòria per al desenvolupament i la difusió d’obres audiovisuals vinculades a Mallorca, impulsada per la Mallorca Film Commission - Fundació Mallorca Turisme. La convocatòria neix amb l’objectiu d’impulsar, des de l’inici, nous projectes audiovisuals vinculats a Mallorca, amb la finalitat de premiar el talent des de les fases més embrionàries i impulsar l’illa com a plató de rodatge.

La convocatòria cobreix, principalment, la fase de desenvolupament de projectes (llargs, curts, sèries i videoclips, inclosa l’animació), encara que també dedicarà una part a producció i difusió de projectes, així com al suport a les òperes primeres. Així, la dotació total, de 425.000 euros, es distribueix de la manera següent:

  • Línia 1: 250.000 € per al desenvolupament dels projectes (llargmetratges, sèries de ficció, animació, curtmetratges de ficció i videoclips).
  • Línia 2: 150.000 € per a producció, difusió i distribució de llargmetratges, sèries de ficció, animació, curtmetratges i videoclips.
  • Línia 3: 25.000 € per al desenvolupament d’òperes primes (llargmetratges, animació, curtmetratges de ficció i videoclips per a no professionals i/o estudiants del sector audiovisual).

En les bases, es defineix «Desenvolupament» (línies 1 i 3) com totes les activitats prèvies a l’inici de la producció necessàries per realitzar el projecte audiovisual. S’entén per «Producció i difusió» (línia 2) les activitats derivades de la producció, difusió, promoció, distribució i projecció de les obres.
Per a les línies de desenvolupament (1 i 3), seran elegibles els projectes realitzats entre l’1 de gener de 2019 i l’11 de desembre de 2020, sempre que no hagin entrat en fase de producció en el moment de la publicació de les bases.

Respecte de la línia 2, producció i distribució, s’hi poden presentar els projectes produïts o distribuïts entre l’1 de gener de 2019 i l’11 de desembre de 2020.

El termini per presentar projectes s’estendrà fins a 15 dies hàbils després de la publicació de la convocatòria. Les bases completes, juntament amb els annexos, es poden trobar al web de la Mallorca Film Commission.