Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El president de l’IMAS fa balanç de la primera setmana de cribratges massius als centres assistencials per a gent gran

El president de l’IMAS fa balanç de la primera setmana de cribratges massius als centres assistencials per a gent gran

(15/09/2020)

Javier de Juan ha explicat que s’han duit a terme unes 1.000 proves PCR amb un 100% de resultats negatius

El conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, acompanyat per la directora insular de Gent Gran, Sofia Alonso, i el director mèdic de Creu Roja, Joaquim Torrebella, ha visitat la residència Can Carbonell de Marratxí per comprovar de primera mà com es duen a terme les proves PCR en el marc del pla de cribratges massius.

En aquest sentit De Juan ha confirmat que en aquesta primera setmana de proves massives s’han realitzat PCR als usuaris i treballadors de set centres residencials de Mallorca i a falta dels resultats d’una residència tots els resultats han donat negatiu en COVID-19.

De Juan ha expliact que «s’ha fet un primer mostreig a residències de diferents tamanys, titularitats i ubicacions de Mallorca» en el marc del pla de prevenció que es duu a terme amb la col·laboració de la conselleria de Salut i Creu Roja. Aquestes proves es repetiran de manera periòdica i s'ampliaran a altres colectius vulnerables com ara, les persones amb discapacitat i persones en risc d'exclusió.

El president de l’IMAS ha posat de manifest que mitjançant aquestes proves «podem avançar-nos a la situació i prendre mesures per evitar brots més grans, identificant els positius i aillant-los dels negatius per a què el nombre dels primers no augmenti».

D’aquesta manera el conseller de Drets Socials ha recordat que «estam treballant en la posada en marxa d’un centre per a positius asimptomàtics per tal de minimitzar el risc de contagis. Sabem que no existeix el risc zero, però amb els cribratges i la resta de mesures que aplicam a les residències i centres assitencials intentam reduir-lo al màxim». Aquest nou centre està previst que pugui entrar en funcionament durant aquest mes de setembre.

Per la seva part, el director mèdic de l’hospital de Creu Roja, Joaquim Torrebella ha explicat que s’ha habilitat una consulta específica per als treballadors de les residències a l’hospital de Creu Roja i que en el cas dels residents es desplacen dos equips a cada un dels centres on es realitzen prop de 200 PCR diàries.

Vídeos

Visita Can Carbonell