Atrás El Bibliojardí de la BCA torna a la Misericòrdia amb un programa d’activitats culturals

27-06-2019

Per tercer any consecutiu, la Biblioteca de Cultura Artesana del Consell de Mallorca ofereix un servei de consulta al aire lliure de premsa, revistes, llibres i connexió gratuïta a la xarxa Wi-Fi, durant els mesos d’estiu, al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia. Com a novetat, enguany s’hi incorpora un cicle d’activitats teatrals i musicals que tendran lloc un dijous al mes. El Bibliojardí obri les portes el 27 de juny fins al 28 de setembre.

El 2017 la Biblioteca de Cultura Artesana, vinculada al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, va posar en marxa el Bibliojardí. Un projecte que consisteix en treure el servei de consulta en sala al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia, entre els mesos de juny i setembre, amb l’objectiu de potenciar la biblioteca pública com a lloc de trobada i de relació social.

El Bibliojardí ofereix els serveis de la biblioteca en un ambient diferent, còmode i agradable. Tot això distribuit en dos espais: una zona infantil que disposa d’una ‘caseta dels contes’ i un espai per a adults on es pot consultar la premsa, les revistes i els llibres i també connectar-se a la xarxa Wi-fi de manera gratuïta. L’únic requisit és diposar del carnet de la BCA o d’alguna altra biblioteca municipal.

Per dinamitzar el projecte, la Biblioteca de Cultura Artesana organitza per aquesta edició un cicle d’activitats culturals: les ‘Nits de Bibliojardí’. Una iniciativa que engloba diverses propostes que s’hi duran a terme un dijous de cada mes, a les 21 h, al mateix jardí de la Misericòrdia. La formació musical Vers Endins serà l’encarregada d’encetar el cicle el 27 de juny amb un recorregut musical per la poesia catalana. El 18 de juliol, Retret Teatre oferirà un recital amb textos de Federico García Lorca i Miguel Hernández mentre que la música de Jaume Tugores trio amenitzarà la vetlada del 22 d’agost. Elixir Teatre tancarà les ‘Nits de Bibliojardí’ el 19 de setembre amb l’obra teatral Fulla Endintre, una adaptació de l’obra Terra baixa d’Àngel Guimerà.

Durant el 2018 més d’11 mil persones varen fer ús del servei del Bibliojardí de la BCA, amb una mitjana diària de 126 assistents.

Enguany el Bilbiojardí obrirà les portes el 27 de juny fins al 28 de setembre amb un horari de dilluns a divendres de 9 a 20 hores i els dissabtes de 9,30 a 13 hores. El servei restarà tancat els dissabtes de juliol i agost.

¿¿¿¿¿¿¿