Atrás Agrupacions de ball folklòric i colles de xeremiers, bestiari i carrosses d’arreu de Mallorca participaran en la colcada del carro triomfal de santa Catalina Tomàs aquest dissabte

19-10-2018

La festivitat, que se celebra des de l’any 1792, tornarà a omplir el centre de Palma aquest dissabte, 20 d’octubre, en una colcada que s’iniciarà a les 19 hores i que anirà des del passeig de Mallorca fins al convent de Santa Maria Magdalena. El programa d’actes de les Festes de la Beata a Palma inclou també la tradicional presentació de la Beateta, aquest divendres.

 

Una colla de xeremiers donarà la benvinguda aquest divendres, 19 d’octubre, a les 18.30 hores, a l’acte de presentació de la Beateta, personatge que enguany representarà Adela Areito Mas. Aquest acte, que se celebrarà a l’església del convent de Santa Maria Magdalena, donarà el tret de sortida a les Festes de la Beata Palma 2018, una festivitat que té lloc des de l’any 1792 i que es vincula a les festes que se celebraren a tot Mallorca amb motiu de la beatificació de Santa Catalina Tomàs.

 

L’acte central serà, un any més, la colcada del carro triomfal de santa Catalina Tomàs, que serà dissabte a partir de les 19 hores i en la qual participaran associacions de ball folklòric, colles de xeremiers, angelets, dimonis, gegants, caparrots i carrosses acompanyats de pagesos i pageses, entre altres elements propis de la cultura popular mallorquina.

 

La desfilada està presidida pel carro triomfal de la Beata, que data de 1868 i que forma part del patrimoni moble amb valor historicoartístic del Consell de Mallorca. El recorregut s’iniciarà al Passeig de Mallorca i seguirà per l’avinguda de Jaume III, carrer de la Unió, plaça del Mercat, plaça de Weyler, carrer de la Riera, la Rambla, via Roma i acabarà a la plaça i església de Santa Maria Magdalena.

 

Adjuntam programa de les Festes de la Beata Palma 2018.