Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

Aquí encontraréis información sobre los museos de Mallorca, las exposiciones y todo tipo de actividades que se llevan a cabo durante todo el año. También se pueden realizar consultas, descubrir el Museo Krekovic y el Fondo de Arte Contemporáneo del Consell de Mallorca y realizar trámites relacionados con el patrimonio museístico.

Desde esta sección se gestiona la tramitación del reconocimiento de los museos y colecciones museográficas y el Registro Insular de Museos y Colecciones Museográficas de Mallorca. También impulsa la Red de Museos de Mallorca y las actividades culturales relacionadas con el patrimonio museístico y promueve la formación de los profesionales de los museos. Asimismo, fomenta la actuación coordinada y la cooperación entre los museos y actualiza el mapa museístico insular.

El Fons d’Art del Consell se suma al Dia Internacional dels Museus amb activitats educatives

El Fons d’Art del Consell se suma al Dia Internacional dels Museus amb activitats educatives

(20/05/2019)

Un grup d’alumnes de l’IES Joan Alcover han participat aquest divendres en la primera sessió del projecte artístic i educatiu “Amb uns altres ulls”, organitzat pel col·lectiu Sa Galania. Art, cultura i mediació, que s’ha duit a terme al Centre Cultural la Misericòrdia. És la primera iniciativa que es desenvolupa entorn l’exposició permanent del “Fons de pintura del Consell de Mallorca, segles XIX i XX: Del realisme a la postguerra” inaugurat el passat mes de març. L’activitat s’enmarca dins el programa que coordina la Xarxa de Museus del Consell de Mallorca per conmemorar el Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig. Un calendari que també acull la visita-taller al Fons de pintura del Consell de Mallorca: Pintors d’adopció, realismes i transgressions, al Museu Krekovic el 22 de maig.

25 alumnes de 1r de Batxillerat de l’IES Joan Alcover de Palma han descobert i experimentat avui Amb uns altres ulls la mostra permanent del Fons d’art del Consell de Mallorca ubicada a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia.

Els joves han pogut conèixer l'exposició a través de diferents dinàmiques per a despertar els seus sentits, crear interès i generar curiositat envers l’exposició que acull 36 obres de pintors mallorquins de finals del segle XIX i principis del segle XX procedents de la col·lecció de l’antiga Diputació Provincial.

Els alumnes han entrat a la capella amb els ulls tancats. A partir de la mirada d’un dels alumnes, la resta han interpretat i dibuixat el quadre que els ha explicat el seu company.

Amb aquesta experiència es vol prendre consciència de la saturació d'imatges que es consumeixen en l’actualitat a través de les xarxes socials i els mitjans audiovisuals. També es vol reflexionar sobre els agents que intervenen en la generació dels nostres discursos a través de l’observació i l’anàlisi de les diferents obres que composen el Fons de pintura del Consell de Mallorca.

L’activitat ha estat organitzada per Sa Galania, una entitat dedicat a construir experiències educatives vinculades amb les pràctiques artístiques i culturals.

A més d’aquesta activitat, la programació entorn el Dia Internacional dels Museus inclou una altra proposta relacionada amb la col·lecció museogràfica del Consell de Mallorca. Es tracta de la la visita taller ‘Paisatge sonor’ enmarcat en el Fons de pintura del Consell de Mallorca: Pintors d’adopció, realismes i transgressions al Museu Krekovic. Una visita i diàleg sobre les obres exposades a partir de l'experiència sonora i la pràctica de l'enregistrament de camp, a càrrec del músic i antropòleg Txema González de Lozoya. Una activitat gratuïta adreçada al públic adult, que es durà a terme el 22 de maig a les 18 hores.

¿¿¿¿¿¿¿

Documentos relacionados

Trámites y procedimientos relacionados