Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell de Mallorca elabora, tramita y aprueba los Planes Directores Sectoriales de residuos no peligrosos, que son instrumentos normativos que establecen la ubicación de las instalaciones, con el objetivo de crear una red cercana a los municipios donde tratar correctamente los residuos no peligrosos que se generan en Mallorca.

Gestiona dos servicios públicos insularizados: el de residuos urbanos, con la concesión a la empresa Tirme S.A., y el de residuos de construcción y demolición, voluminosos y neumáticos fuera de uso, con la concesión a la empresa Mac Insular.

Aprueba las tarifas de los diferentes residuos que tratan estos servicios públicos i gestiona las fianzas de los residuos de obra mayor, que suponen una garantía para la correcta gestión de los residuos de construcción y demolición.

Inspecciona los servicios, y mediante el Programa de Medidas y Vigilancia Ambiental se realiza un exhaustivo control ambiental de las potenciales afectaciones al medio ambiente y a la población de las instalaciones.

Tarifas de tratamiento de residuos

La Ruta del Vidre arriba a la seva fi després de visitar 26 municipis

La Ruta del Vidre arriba a la seva fi després de visitar 26 municipis

(04/04/2019)

Amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de reciclar envasos de vidre, augmentat les dades de recollida selectiva i evitar impropis, la segona edició de la Ruta del Vidre, que ha posat punt final avui a Andratx,  ha recorregut 26 municipis de Mallorca.

                                 

Durant un mes dos educadors hi han establers la seva paradeta, aprofitant el dia de mercat per arribar a un major nombre de persones, a Sa Pobla, Montuïri, Porreres, Vilafranca, Algaida, Sóller, Valldemossa, Llubí, Sineu, Costitx, Lloseta, Santa Maria, Campanet, Sencelles, Binissalem, Bunyola, Llucmajor, Petra, Marratxí, Esporles, Andratx, Puigpunyent, Estellencs, Banyalbufar, Fornalutx i Deià.

 

En aquesta segona edició, a més d’ampliar el nombre de municipis, també s’ha aconseguit despertar més interès entre la ciutadania amb una major participació. De fet, s’han repartit una mitjana de 450 bosses per a la separació del vidre a cada municipi i s’han recollit un gran nombre de suggerències. També, s’han resolt els dubtes plantejats, principalment sobre la importància de no tirar cristall al contenidor del vidre.

                

Totes aquestes suggerències i dubtes s’inclouran a un estudi que avaluarà els hàbits de reciclatge a les llars i establiments hotelers dels municipis participants i que servirà per posar en marxa diferents plans de conscienciació adaptats a cada poble.

 

 

 

Visita las plantas de tratamiento de residuos

Documentos relacionados

Enlaces relacionados

Trámites y procedimientos relacionados