Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell de Mallorca elabora, tramita y aprueba los Planes Directores Sectoriales de residuos no peligrosos, que son instrumentos normativos que establecen la ubicación de las instalaciones, con el objetivo de crear una red cercana a los municipios donde tratar correctamente los residuos no peligrosos que se generan en Mallorca.

Gestiona dos servicios públicos insularizados: el de residuos urbanos, con la concesión a la empresa Tirme S.A., y el de residuos de construcción y demolición, voluminosos y neumáticos fuera de uso, con la concesión a la empresa Mac Insular.

Aprueba las tarifas de los diferentes residuos que tratan estos servicios públicos i gestiona las fianzas de los residuos de obra mayor, que suponen una garantía para la correcta gestión de los residuos de construcción y demolición.

Inspecciona los servicios, y mediante el Programa de Medidas y Vigilancia Ambiental se realiza un exhaustivo control ambiental de las potenciales afectaciones al medio ambiente y a la población de las instalaciones.

Tarifas de tratamiento de residuos

El Departament de Medi Ambient celebra la Comissió anual de Seguiment de la gestió de residus

El Departament de Medi Ambient celebra la Comissió anual de Seguiment de la gestió de residus

(22/03/2019)

La Comissió de seguiment de la Gestió de Residus no Perillosos de Mallorca que té com a objectiu donar informació detallada a la ciutadania sobre els resultats del programa de mesures i vigilància ambiental, ha tingut lloc avui matí i ha conclòs amb una valoració positiva. Tota una informació que també es pot trobar al visor de paràmetres ambientals que es va posar en marxa el mes passat i que qualsevol persona pot consultar a través de la pàgina web del Consell de Mallorca.

 

A més, durant la comissió s’ha donat informació detallada sobre les diferents tasques que es duen a terme des de la Direcció Insular de Residus.

 

En aquest sentit, s’ha donat compte de la gestió de les més de 4.000 tones de residus provinents de la torrentada que va afectar el Llevant de Mallorca el passat mes d’octubre. Una gestió que va assumir el Consell de Mallorca i les dues concessionàries i que, per tant, va ser gratuïta per als ajuntaments afectats.

 

Per altra banda, també s’ha fet un resum de les diferents accions que s’han duit a terme pel que fa a les olors derivades de les instal·lacions de tractament de residus com reunions, jornades temàtiques o la posada en marxa de l’aplicació mòbil Nasapp. Així mateix, s’ha exposat el pla d’acció per tal de, per primera vegada, prevenir i millorar aquestes olors.

 

Des del Departament de Medi Ambient també ha informat que es té previst aprovar definitivament el nou Pla Director Sectorial de Residus no perillosos de Mallorca.

 

Un any més la comissió ha comptat amb una amplia i activa participació de representants de diferents sectors i de la ciutadania en general.

 

 

 

Visita las plantas de tratamiento de residuos

Documentos relacionados

Enlaces relacionados

Trámites y procedimientos relacionados