Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

En este espacio web encontraréis todas aquellas iniciativas de las asociaciones que trabajan en el ámbito de la animación sociocultural, el desarrollo comunitario y el ocio y el tiempo libre en general en Mallorca.

Desde el Consell se realizan las actuaciones necesarias para fomentar este desarrollo, a través de la convocatoria de subvenciones, organizando actividades propias y ofreciendo diferentes servicios desde los centros socioculturales de Inca y Manacor.

Estas actividades también se dirigen al colectivo de gente mayor, etapa vital donde la ocupación del tiempo libre, con actividades grupales y comunitarias, es fundamental para evitar el aislamiento y disfrutar de un envejecimiento activo y, de esta manera, poder disponer de todo  aquello que la gente mayor puede aportar a nuestras comunidades.

A través de la animación  sociocultural y de su metodología se usan todos los recursos necesarios del Consell como instrumentos de dinamización: arte, artesanía, cultura popular, folklore, deporte, patrimonio, naturaleza, participación ciudadana, etc.

Anualmente se organiza el Certamen d’Arts Gent Gran y, este año, el Mallorca World Folk Festival, muestras del trabajo conjunto entre la institución y el tejido asociativo, a través del arte y el folklore, para promocionar la calidad de vida sociocultural de nuestra isla y de su gente.

Encontraréis toda esta información y mucho más aquí, pasad!

Bulgària es proclama guanyadora al Mallorca World Folk Festival

Bulgària es proclama guanyadora al Mallorca World Folk Festival

(10/04/2019)

 

 

El grup d'Ensemble Pirin de Bulgària es van endur el primer premi durant la gala final del MWFF. El segon i tercer lloc els varen ocupar Brasil i Turquia respectivament. L'Auditòrium de Palma fou l'escenari d'aquesta competició internacional que omplí l'aforament i que mostrà el millor de cada país participant.

 

L'escola de música i danses de Mallorca ha obert l'acte amb una gran actuació com a amfitrions del festival. Un esdeveniment organitzat pel Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca que ha comptat amb l'escola per a l'organització i la participació del voluntariat. Després de la interpretació d'un ball cada un dels 14 passos participants (Brasil, Bulgària, Colòmbia, Grècia, Itàlia, Lituània, Holanda, Polònia, Portugal, Rússia, Romania, Turquia, Índia, Eslovàquia) s'ha fet una ballada conjunta d'un bolero mallorquí, mostrant així la unió de cultures que generen festivals com el MWFF.

 

"En clausurar aquest festival, hem de sentir-nos orgullosos. Mallorca ha estat sempre, i volem que així continuï, una terra oberta al món; un lloc d'encontre, un lloc plural i divers. Reunint a tanta gent, i tan diversa, ho hem tornat a demostrar." Ha declarat el President del Consell, Miquel Ensenyat abans de fer entrega dels premis. També l'han acompanyat el vicepresident segon Jesús Jurado i el director insular de Promoció Sociocultural, Javier Ramos.

 

Abans de conèixer els tres finalistes, s'han fet entrega dels premis de millor música per a Lituània – Folk Ensemble "Saule"; Millor vestuari per a Polònia i el premi a l'Autenticitat Bartomeu Ensenyat i Estrany per a Portugal- Grupo Etnográfico de Areosa; tots ells amb una dotació de 1.000 euros.

 

El tercer premi dotat de 2.000 euros l'han recollit els membres de Büyükçekmece Municipality Golden Bridge Folk Dances Ensemble Sport Club de Turquia. En segon lloc amb 3.000 euros, han quedat l'agrupació Aldeia dos Anjos de Brasil i en primer lloc els guanyadors del festival han estat Ensemble Pirin de Bulgària amb 6.000 euros.

Trámites y procedimientos relacionados