Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’exposició «Ulls del temps» torna a Fornalutx dins l’homenatge a Veronica Weedon

L’exposició «Ulls del temps» torna a Fornalutx dins l’homenatge a Veronica Weedon

(08/09/2017)

La mostra, comissariada des de l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell, recull més de 140 fotografies de l’anglès Tom Weedon i la seva filla, que retraten la Mallorca de mitjans dels anys 50. Un document històric i artístic valuós que s’ha pogut veure a diferents municipis de Mallorca i que ara torna al casal Can Xoroi com a part de l’homenatge a la vídua del fotògraf, Veronica Weedon.

Des d’aquest divendres i fins al 28 de desembre, l’exposició «Ulls del temps. Fotografies de Tom i Cordelia Weedon. Mallorca 1956-1970» torna al casal Can Xoroi de Fornalutx. I ho fa dins l’homenatge que el municipi ret a la vídua del fotògraf anglès, Veronica Weedom.

 

Les fotografies reflecteixen el procés d’enamorament que una família provinent d’Anglaterra experimentà per Mallorca des de la seva arribada a la nostra illa, a mitjans dels anys 50. Tom Weedon era un fotògraf anglès que, en aquesta època, es traslladà al poble de Fornalutx, juntament amb la seva família.

 

Des del primer moment l’artista sentí una gran atracció pels paisatges i la forma de vida de la serra de Tramuntana, que va saber reproduir en els treballs fotogràfics. Les imatges de Tom Weedom il·lustren l’arquitectura de la zona, els oficis tradicionals i els aspectes més rellevants d’una vida rural marcada per la tranquil·litat física i espiritual.

 

L’artista morí no massa temps després d’arribar a Mallorca, l’any 1959, però la seva filla, Cordelia, continuà la seva feina durant molts anys, fins que retornà al país de procedència, Anglaterra, on s’ha consolidat com una de les fotògrafes més destacades i compromeses de la seva generació.

 

Aquest és el testimoni gràfic d’una Mallorca que encara no havia començat a notar de forma important els efectes del boom turístic. Moltes de les més de 140 fotografies que es poden veure són inèdites i mig segle després constitueixen un valuós document històric, artístic, cultural i humà de la nostra illa. 

 

Amb aquesta segona visita a Fornalutx, l’exposició continua una itinerància que no s’ha aturat des que l’any 2013 es va inaugurar al Centre Cultural la Misericòrdia i que l’ha duita a Capdepera, Sóller, Valldemossa, l’Auditori Sa Màniga a Cala Millor i Manacor.

 

L'acte d'inauguració s'emmarca dins el programa de Festes de Fornalutx i s'ha celebrat aquest divendres, 8 d'agost, a les 18:30 hores a la sala de Ca'n Xoroi.