Consell de Mallorca i Aliança Mar Blava units en la defensa de la mar Mediterrània

Consell de Mallorca i Aliança Mar Blava units en la defensa de la mar Mediterrània

(17/09/2021)

La vicepresidenta Ribot ha presidit la trobada amb els ajuntaments, les entitats socials i ambientals i el teixit empresarial

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, s’ha reunit avui amb representants d’Aliança Mar Blava (AMB), ajuntaments i agents socials al refugi de Muleta, al Port de Sóller. L’encontre ha servit per conèixer el pla de treball del 2021 i debatre els objectius del 2022.

La trobada entre Administració pública, organitzacions socioambientals i empreses ha servit per posar al dia els membres que formen part d’Aliança Mar Blava i per tractar temes com la Llei del canvi climàtic estatal i la prohibició de nous projectes de recerca d’hidrocarburs a la mar.

AMB centra la seva tasca en dos pilars fonamentals: aconseguir una mar mediterrània lliure de projectes petroliers i potenciar una navegació més sostenible i compromesa amb la transició energètica.

Aurora Ribot ha explicat que el seu departament considera Aliança Mar Blava «una aliada important en la defensa de la mar Mediterrània de qualsevol activitat petrolífera» i ha afegit que «s’ha de seguir apostant per reduir la contaminació marítima amb models més sostenibles».

Sara Pizzinato, secretaria tècnica d’Aliança Mar Blava ha volgut agrair al Consell de Mallorca l’ajuda per organitzar aquesta trobada de les entitats que són membres d’AMB de l’illa. «Gràcies a la participació, dedicació i suport dels seus 120 membres de la societat civil, administracions públiques i teixit empresarial, Aliança ha aconseguit en els seus vuit anys de vida molt bons resultats. Entre ells la prohibició de les prospeccions petrolíferes a Espanya», ha indicat Pizzinato.

Per part seva, Gustavo de Vicente (PIMEM) ha explicat que «com a membres d’AMB i especialment des de la petita i mitjana empresa, volem destacar tota la feina que ha realitzat l’organització. La trobada d’avui serveix per traslladar a les diferents administracions públiques de Mallorca els èxits assolits i els reptes pendents de posar en valor. Consideram que el seu suport és fonamental per continuar treballant per la protecció de la Mediterrània i que ens afecta a tots».

Alfonso Sánchez, membre de Som Energia Mallorca, ha expressat que «estam contents dels resultats que AMB ha assolit els darrers anys. Les entitats socials, i especialment les mediambientals, tenim entre d’altres funcions proposar, fer un seguiment i controlar les polítiques públiques. Quan hi ha acord comú en contra d’amenaces tan grans com la de les prospeccions veiem que és eficaç crear aliances amb l’Administració i la resta de teixit social i econòmic. D’aquesta manera podem afrontar els reptes que ens poden semblar massa grans».