Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Avís important

És imprescindible que demaneu cita prèvia per entregar documents al Servei de Promoció Sociocultural. Podeu dur les sol·licituds de la Targeta Gent Gran o de qualsevol altre document sol·licitant cita prèvia a algun dels telèfons següents:  Palma: 971 219 686, Inca: 971 505 792, Manacor: 971 551 348

En aquest espai web trobareu totes aquelles iniciatives de les associacions que treballen en l’àmbit de l’animació sociocultural, el desenvolupament comunitari i l’oci i el temps lliure en general arreu de Mallorca.

Des del Consell es fan les actuacions necessàries per fomentar aquest desenvolupament, mitjançant la convocatòria de subvencions, organitzant activitats pròpies i oferint diferents serveis des dels centres socioculturals d’Inca i de Manacor.

Aquestes activitats també es dirigeixen al col·lectiu de gent gran, etapa vital on l’ocupació del temps lliure, amb activitats grupals i comunitàries, és fonamental per evitar l’aïllament i gaudir d’un envelliment actiu i, d’aquesta manera, poder disposar de tot el que la gent gran pot aportar a les nostres comunitats.

Mitjançant l’animació sociocultural i la seva metodologia s’utilitzen tots els recursos del Consell necessaris com a eines de dinamització: art, artesania, cultura popular, folklore, esport, patrimoni,natura, participació ciutadana, etc.

Anualment s’organitzen el Certamen d’Arts Gent Gran i, enguany, el Mallorca World Folk Festival, mostres del treball conjunt entre la institució i el teixit associatiu, mitjançant l’art i el folklore, per promocionar la qualitat de la vida sociocultural de la nostra illa i de la seva gent.

Trobareu tota aquesta informació i molt més aquí. Passau!

S'incrementen un 68% els ajuts a projectes de dinamització sociocultural

S'incrementen un 68% els ajuts a projectes de dinamització sociocultural

(04/02/2020)

En total es destinen 210.000 euros a la convocatòria de subvencions a entitats per al 2020

Les entitats, associacions, cooperatives, fundacions i altres institucions sense ànim de lucre ja poden sol·licitar els ajuts que atorga el departament de Presidència per organitzar projectes de dinamització sociocultural a Mallorca. Es tracta d'uns ajuts de la Direcció Insular de Promoció Sociocultural que han incrementat la seva dotació respecte a l'anterior convocatòria de subvencions. D'aquesta manera, enguany es destinaran 210.000 euros a finançar aquests tipus de projectes, un 68% per cent més que l'any passat, que se'n destinaren 125.000.

Amb aquest increment es pretén activar més projectes de dinamització i participació social arreu de l'illa, i que més entitats de diversos àmbits organitzin un ventall de propostes perquè arribin a tota la societat. Es preten també que aquest increment permeti apropar el Consell a més entitats mallorquines amb iniciatives de caràcter sociocultural i crear un vincle amb la institució, ampliant l'àmbit d’acció.

Es tracta d'una convocatòria en què tenen cabuda projectes organitzats per entitats de diversos àmbits, com la cultura, oci, esports, atenció social o medi ambient, que treballen en projectes comunitaris i de participació social, promouen la vida sociocultural al barri o poble, fomenten la integració de col·lectius amb necessitats especials i afavoreixen la interculturalitat.

L'any passat es finançaren 33 esdeveniments socioculturals organitzats per entitats sense ànim de lucre i amb l'increment de pressupost s'espera ampliar la xifra de projectes. Cada entitat pot presentar un projecte, amb un import màxim subvencionable de 15.000 euros.

La convocatòria de subvencions ja està publicada al Bulletí Oficial de les Illes Balears, i es poden presentar les sol·licituds en el termini de 15 dies hàbils des d'endemà de la seva publicació (dissabte dia 1 de febrer). Es poden consultar condicions, terminis i altra informació en aquest enllaç https://seu.conselldemallorca.net/ca/fitxa?key=46873

 

Tràmits i procediments relacionats