Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Avís important

És imprescindible que demaneu cita prèvia per entregar documents al Servei de Promoció Sociocultural. Podeu dur les sol·licituds de la Targeta Gent Gran o de qualsevol altre document sol·licitant cita prèvia a algun dels telèfons següents:  Palma: 971 219 686, Inca: 971 505 792, Manacor: 971 551 348

En aquest espai web trobareu totes aquelles iniciatives de les associacions que treballen en l’àmbit de l’animació sociocultural, el desenvolupament comunitari i l’oci i el temps lliure en general arreu de Mallorca.

Des del Consell es fan les actuacions necessàries per fomentar aquest desenvolupament, mitjançant la convocatòria de subvencions, organitzant activitats pròpies i oferint diferents serveis des dels centres socioculturals d’Inca i de Manacor.

Aquestes activitats també es dirigeixen al col·lectiu de gent gran, etapa vital on l’ocupació del temps lliure, amb activitats grupals i comunitàries, és fonamental per evitar l’aïllament i gaudir d’un envelliment actiu i, d’aquesta manera, poder disposar de tot el que la gent gran pot aportar a les nostres comunitats.

Mitjançant l’animació sociocultural i la seva metodologia s’utilitzen tots els recursos del Consell necessaris com a eines de dinamització: art, artesania, cultura popular, folklore, esport, patrimoni,natura, participació ciutadana, etc.

Anualment s’organitzen el Certamen d’Arts Gent Gran i, enguany, el Mallorca World Folk Festival, mostres del treball conjunt entre la institució i el teixit associatiu, mitjançant l’art i el folklore, per promocionar la qualitat de la vida sociocultural de la nostra illa i de la seva gent.

Trobareu tota aquesta informació i molt més aquí. Passau!

La Targeta Gent Gran comença a funcionar amb més de 240 comerços adherits

La Targeta Gent Gran comença a funcionar amb més de 240 comerços adherits

(13/01/2020)

Més de 240 establiments de diversos municipis de l'illa ofereixen des d'avui avantatges i descomptes especials a les persones titulars de la Targeta Gent Gran, una targeta gratuïta, personal i intransferible que el Consell de Mallorca ja comença a expedir, destinada a les persones majors de 65 anys i pensionistes.

En un acte organitzat a un dels establiments «amics» de la Targeta Gent Gran, la consellera de Presidència, Teresa Suárez, ha informat que ja es poden sol·licitar als comerços adherits els avantatges que suposa ser titular de la targeta, una iniciativa del Consell de Mallorca destinada a les persones majors. La consellera ha explicat que l'objectiu d'aquesta targeta és doble, «d'una banda pretén ajudar les persones majors de 65 anys o pensionistes, que solen ser un dels col·lectius socials amb més dificultats econòmiques, a obtenir avantatges als comerços de l'illa en diferents àmbits de consum per fer retre la pensió o estalvis» ha explicat. D'altra banda, ha dit Suárez, «apostam de manera ferma i clara pel comerç i serveis de proximitat, creant una xarxa d'establiments comercials adherits que ajudi a dinamitzar l'economia de les barriades i pobles de Mallorca».

A l'acte hi ha assistit Toni «Ballador», imatge de la campanya de difusió de la Targeta Gent Gran, i representants de diverses federacions d'associacions de persones majors de Mallorca, que han contribuït en fer conèixer aquesta iniciativa entre els seus associats.

La Targeta Gent Gran comença a funcionar amb un catàleg que inclou descomptes i avantatges en més de 240 comerços de diversos municipis de l'illa, que exhibeixen en un lloc visible el distintiu d'establiment «amic», amb la idea d'anar incorporant més establiments. «Cada establiment tria el descompte i avantatge que vol oferir i en quin tipus de producte» ha explicat la directora insular de Promoció Sociocultural, Carolina Abad. «Volem un catàleg viu, que es vagi actualitzant cada mes i des del Consell continuarem fent feina per aconseguit més comerços i serveis adherits», ha dit.

La Targeta Gent Gran la poden sol·licitar les persones majors de 65 anys o majors de 60 que siguin pensionistes per viudetat, jubilació o incapacitat, que estiguin empadronats a qualsevol municipi de Mallorca. D'altra banda, els comerços que ho vulguin també es poden adherir com establiment «amic». El procediment a seguir per a ambdues tramitacions es pot consultar a la web https://web.conselldemallorca.cat/targeta-gent-gran.

Vídeos

Targeta Gent Gran
Presentació Targeta Gent Gran

Tràmits i procediments relacionats