Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Avís important

És imprescindible que demaneu cita prèvia per entregar documents al Servei de Promoció Sociocultural. Podeu dur les sol·licituds de la Targeta Gent Gran o de qualsevol altre document sol·licitant cita prèvia a algun dels telèfons següents:  Palma: 971 219 686, Inca: 971 505 792, Manacor: 971 551 348

En aquest espai web trobareu totes aquelles iniciatives de les associacions que treballen en l’àmbit de l’animació sociocultural, el desenvolupament comunitari i l’oci i el temps lliure en general arreu de Mallorca.

Des del Consell es fan les actuacions necessàries per fomentar aquest desenvolupament, mitjançant la convocatòria de subvencions, organitzant activitats pròpies i oferint diferents serveis des dels centres socioculturals d’Inca i de Manacor.

Aquestes activitats també es dirigeixen al col·lectiu de gent gran, etapa vital on l’ocupació del temps lliure, amb activitats grupals i comunitàries, és fonamental per evitar l’aïllament i gaudir d’un envelliment actiu i, d’aquesta manera, poder disposar de tot el que la gent gran pot aportar a les nostres comunitats.

Mitjançant l’animació sociocultural i la seva metodologia s’utilitzen tots els recursos del Consell necessaris com a eines de dinamització: art, artesania, cultura popular, folklore, esport, patrimoni,natura, participació ciutadana, etc.

Anualment s’organitzen el Certamen d’Arts Gent Gran i, enguany, el Mallorca World Folk Festival, mostres del treball conjunt entre la institució i el teixit associatiu, mitjançant l’art i el folklore, per promocionar la qualitat de la vida sociocultural de la nostra illa i de la seva gent.

Trobareu tota aquesta informació i molt més aquí. Passau!

«Som poble. Som feministes», el missatge del Consell de Mallorca per commemorar el 8M

«Som poble. Som feministes», el missatge del Consell de Mallorca per commemorar el 8M

(02/03/2020)

Els dies 13 i 14 es duran a terme les I Jornades de Municipalisme Feminista. Construint pobles feministes

El Consell de Mallorca es torna a sumar enguany al Dia Internacional de la Dona, organitzant diverses activitats prèvies i posteriors al 8 de març, amb el lema «Som poble. Som feministes».

La consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, han explicat avui en roda de premsa el compromís de la institució insular en desenvolupar polítiques que donin resposta al missatge unitari, sòlid i inclusiu que està llençant la societat.

«No podem dir que volem una Mallorca feminista i igualitària si no treballam en el territori que ens envolta», ha apuntat la consellera Suárez. «Volem contribuir en la construcció de pobles feministes, des del carrer, la plaça, el mercat el barri, que és allà on es teixeixen les relacions del dia a dia», ha dit.

Per això, una de les principals activitats que ha organitzat el Consell de Mallorca en el marc del 8M són les I Jornades de Municipalisme Feminista. Construint pobles feministes, que es duran a terme els dies 13 i 14 a Santa Maria del Camí i en les quals participaran tant ponents d’àmbits com l’economia, l’urbanisme o l’oci i cultura, com representants d’associacions i col·lectius feministes d’arreu de Mallorca.

«Són unes jornades pensades des de les polítiques de proximitat. Únicament tenint pobles feministes tendrem pobles lliures de violències masclistes», ha explicat Rosa Cursach, qui ha posat èmfasi en l’objectiu del Consell de Mallorca per fomentar vincles entre els municipis i col·lectius socials per crear una xarxa de relacions vertaderament feministes i igualitàries.

Tant Suárez com Cursach han recordat que iniciatives com aquesta se solen dur a terme a grans ciutats, però que el Consell les vol traslladar a l’àmbit municipal i insular, amb la idea que hi participin activistes feministes, regidores i regidors, tècniques i tècnics municipals, estudiants i qualsevol persona que s’hi vulgui apuntar.

A més d’aquestes jornades, el Consell també ha organitzat altres activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona, com la presentació del còmic sobre Aurora Picornell, una biografia il·lustrada d’aquesta figura clau del republicanisme feminista i sindicalista, que es tendrà lloc dijous 5 al Palau del Consell i, l’endemà, a l’IES Aurora Picornell.

El dia 6 també es durà a terme l’acte institucional del 8M a la seu del Consell, on es farà la penjada de la banderola reivindicativa amb el lema d’enguany «Som Poble, som feministes», que s’ha distribuït a tots els ajuntaments de Mallorca, així com la lectura d’un manifest.

El dia 7, el Consell de Mallorca també participarà a la I Fira de dones de Manacor i, el dia 8, tot i que no hi haurà cap acte institucional, sí que s’animarà tothom a participar en els actes organitzats pel moviment feminista de Mallorca. Des del Casal de Dones, que depèn del Consell, també s’han intensificat les activitats per aquesta setmana, oferint més tallers de sexualitat, contra la violència, i unes jornades sobre producció cultural des del feminisme, en col·laboració amb Casa Planas.

Vídeos

Roda de premsa actes 8 M 2020

Tràmits i procediments relacionats