Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Avís important

És imprescindible que demaneu cita prèvia per entregar documents al Servei de Promoció Sociocultural. Podeu dur les sol·licituds de la Targeta Gent Gran o de qualsevol altre document sol·licitant cita prèvia a algun dels telèfons següents:  Palma: 971 219 686, Inca: 971 505 792, Manacor: 971 551 348

En aquest espai web trobareu totes aquelles iniciatives de les associacions que treballen en l’àmbit de l’animació sociocultural, el desenvolupament comunitari i l’oci i el temps lliure en general arreu de Mallorca.

Des del Consell es fan les actuacions necessàries per fomentar aquest desenvolupament, mitjançant la convocatòria de subvencions, organitzant activitats pròpies i oferint diferents serveis des dels centres socioculturals d’Inca i de Manacor.

Aquestes activitats també es dirigeixen al col·lectiu de gent gran, etapa vital on l’ocupació del temps lliure, amb activitats grupals i comunitàries, és fonamental per evitar l’aïllament i gaudir d’un envelliment actiu i, d’aquesta manera, poder disposar de tot el que la gent gran pot aportar a les nostres comunitats.

Mitjançant l’animació sociocultural i la seva metodologia s’utilitzen tots els recursos del Consell necessaris com a eines de dinamització: art, artesania, cultura popular, folklore, esport, patrimoni,natura, participació ciutadana, etc.

Anualment s’organitzen el Certamen d’Arts Gent Gran i, enguany, el Mallorca World Folk Festival, mostres del treball conjunt entre la institució i el teixit associatiu, mitjançant l’art i el folklore, per promocionar la qualitat de la vida sociocultural de la nostra illa i de la seva gent.

Trobareu tota aquesta informació i molt més aquí. Passau!

El IV Certamen d’Arts Gent Gran del Consell s’estrena amb la primera trobada de corals

El IV Certamen d’Arts Gent Gran del Consell s’estrena amb la primera trobada de corals

(01/03/2020)

En l’acte hi participaren cantaires de sis associacions de persones majors de Palma

Les pròximes tres trobades de corals de gent gran es faran al llarg del mes de març a Alcúdia, Porreres i Cala Millor

 

El Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma va acollir ahir capvespre la primera trobada de corals de persones majors, un acte que dóna el sus a la quarta edició del Certamen d’Arts Gent Gran que organitza la Direcció Insular de Promoció Sociocultural del Departament de Presidència del Consell de Mallorca.

En el concert, el primer dels quatre que corresponen a la disciplina d’arts musicals, hi participaren cantaries de l’associació Persones Majors de l’Encarnació, Amics de la tercera edat Bona Gent, Esplai Gent Gran Es Fortí, Persones Majors de Son Sardina, Gent Gran de Son Ferriol i Gent Gran del Camp Rodó.

Durant l’acte, al qual assistiren el consell de Turisme i Esports, Andreu Serra, i la directora insular de Promoció Sociocultural, Carolina Abad, cadascuna de les sis associacions va oferir un repertori de dues cançons, amb acompanyament instrumental.

El Consell de Mallorca ha apostat per donar continuïtat a aquesta iniciativa que, a més de servir de plataforma d’expressió musical, escènica o plàstica a la gent gran de Mallorca, impulsa l’envelliment actiu i fomenta l’autonomia personal de les persones majors mitjançant activitats comunitàries, integradores i participatives.

En total, 27 corals de gent gran d’arreu de Mallorca participaran enguany al IV Certamen d’Arts en la disciplina musical, amb una assistència de devers mil persones. Els pròxims concerts es duran a terme el dissabte 14 de març a l’Auditori de Porreres, amb l’actuació de set associacions; el 21 de març a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, a on participaran altres set associacions i el 28 de març a l’Auditori d’Alcúdia, amb l’actuació de cantaires de set associacions de gent gran.

Ja durant el mes d’abril i maig es durà a terme el certament en la disciplina de teatre, i al mes de juny, el d’arts plàstiques. El lliurament dels premis a totes les disciplines se celebrarà al mes de setembre al Teatre Principal de Palma, en la gala de cloenda del IV Certamen d’Arts Gent Gran.

Tràmits i procediments relacionats