Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Avís important

És imprescindible que demaneu cita prèvia per entregar documents al Servei de Promoció Sociocultural. Podeu dur les sol·licituds de la Targeta Gent Gran o de qualsevol altre document sol·licitant cita prèvia a algun dels telèfons següents:  Palma: 971 219 686, Inca: 971 505 792, Manacor: 971 551 348

En aquest espai web trobareu totes aquelles iniciatives de les associacions que treballen en l’àmbit de l’animació sociocultural, el desenvolupament comunitari i l’oci i el temps lliure en general arreu de Mallorca.

Des del Consell es fan les actuacions necessàries per fomentar aquest desenvolupament, mitjançant la convocatòria de subvencions, organitzant activitats pròpies i oferint diferents serveis des dels centres socioculturals d’Inca i de Manacor.

Aquestes activitats també es dirigeixen al col·lectiu de gent gran, etapa vital on l’ocupació del temps lliure, amb activitats grupals i comunitàries, és fonamental per evitar l’aïllament i gaudir d’un envelliment actiu i, d’aquesta manera, poder disposar de tot el que la gent gran pot aportar a les nostres comunitats.

Mitjançant l’animació sociocultural i la seva metodologia s’utilitzen tots els recursos del Consell necessaris com a eines de dinamització: art, artesania, cultura popular, folklore, esport, patrimoni,natura, participació ciutadana, etc.

Anualment s’organitzen el Certamen d’Arts Gent Gran i, enguany, el Mallorca World Folk Festival, mostres del treball conjunt entre la institució i el teixit associatiu, mitjançant l’art i el folklore, per promocionar la qualitat de la vida sociocultural de la nostra illa i de la seva gent.

Trobareu tota aquesta informació i molt més aquí. Passau!

25.850 participants en les activitats infantils i juvenils l’estiu de 2019

25.850 participants en les activitats infantils i juvenils l’estiu de 2019

(21/09/2019)

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Participació i Joventut, té les competències en matèria de joventut i lleure, pel que fa a la coordinació municipal. En aquest sentit, des de la institució s’ha fet el recompte d’activitats d’estiu fetes a l’illa entre l’1 de juny i el 10 de setembre de 2019. En total, han estat 366 activitats per a joves i infants, amb 25.850 participants.  

La Direcció Insular continuarà apostant per la difusió i el suport actiu d’aquest tipus d’activitats, especialment aquelles organitzades per projectes juvenils sense ànim de lucre. L’educació en el lleure és peça clau en l’aprenentatge i la socialització dels infants i joves. A través del joc i l’autoorganització, els infants i joves adquireixen diferents competències i experimenten valors, com ara la solidaritat, la igualtat, la cura pel medi o la cultura de pau. Tot això en companyia dels seus iguals.

De les 366 activitats d’aquesta temporada, la majoria (216) han estat escoles i campus d’estiu. Les 150 restants han estat campaments, colònies i marxes per etapes. Cal recordar que enguany la Direcció Insular de Participació i Joventut ha organitzat per primera vegada els campaments d’estiu a la zona d’acampada de la Victòria, a Alcúdia, on han participat 640 infants d’entre 8 i 15 anys, 50 dels quals provenien dels serveis socials. 

Pel que fa a les entitats organitzadores, la majoria d’activitats han estat organitzades per empreses i entitats prestadores de serveis a la joventut (350), mentre que les 61 restants han depès d’associacions juvenils. 

Tràmits i procediments relacionats