Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

El 31 de desembre, el Consell de Mallorca celebra la Diada de Mallorca en homenatge a l’entrada de Jaume I el Conqueridor a Madina Mayurqa (l’actual ciutat de Palma i capital de la Mallorca musulmana del segle XII) el darrer dia de l’any 1229.

Amb aquests antecedents històrics, Mallorca celebra orgullosa el seu dia aprofundint en les seves arrels, la qual cosa ha de servir perquè el poble mallorquí es conegui i s’autoreconegui, es reafirmi, es cohesioni, es repensi i s’impulsi cap al futur. Enguany més que mai per la situación sobrevinguda de la pandemia.

Per tot això, el Consell de Mallorca ha organitzat diverses activitats culturals, adaptades a les mesures provocades per la Covid, que es duran a terme el mes de desembre, distribuïdes pel territori insular, amb la finalitat de fomentar la participació de la ciutadania en la celebració d’aquesta efemèride.

Són activitats que, de manera transversal, inclouen continguts associats als elements del relat que, com a rerefons, hauria de ser permanent i present en la Diada, com són la història de l’illa, la insularitat, les tradicions mallorquines i la seva actualització, la multiculturalitat i la diversitat i que promouen la rellevància de la Diada dins l’àmbit infantil i familiar.

null El Consell reprèn les rutes naturals i patrimonials organitzades amb motiu de la Diada de Mallorca 2020

El Consell reprèn les rutes naturals i patrimonials organitzades amb motiu de la Diada de Mallorca 2020

(22/04/2021)

Les visites es faran a les finques de la institució insular ubicades a Raixa, So n’Amer, Tossals Verds, Son Macip, Son Fortuny, Sa Coma d’en Vidal.

El Consell de Mallorca reprèn durant el que queda del mes d'abril i al llarg del mes de maig les rutes naturals i patrimonials organitzades amb motiu de la Diada de Mallorca 2020 que varen ser ajornades el mes de desembre a causa de la situació epidemiològica.

L'objectiu d'aquestes rutes és apropar als diferents públics la història i cultura dels espais naturals del Consell de Mallorca. En el transcurs de la visita es contextualitzarà l'entorn emmarcant-lo en el significat de la Diada, fent referència als fets històrics, les tradicions i la cultura. S'oferiran 5 rutes sempre adaptades a les normes de seguretat vigents.

La primera de les rutes tindrà lloc aquest dissabte 24 d'abril a les 10.00 hores a Tossals Verds, la segona serà aquest mateix dia, però l'horabaixa, concretament a les 16.00 hores es durà a terme la ruta a Raixa. El recorregut de Tossals Verds també es podrà visitar el dia 1 de maig a les 10.00 hores.

Els dies 11 i 18 de maig a les 10.00 hores la ruta natural i patrimonial programada és la de Sa Coma d'en Vidal. El 15 i el 22 de maig a les 10.00 hores està prevista la ruta de So n'Amer i el 16 de maig la de Son Macip.

Les rutes familiars estan programades el 25 d'abril a So n'Amer, el 2 de maig a Son Macip i el 23 de maig a Sa Coma d'en Vidal. Aquestes activitats adaptades als menors d'edat comencen a les 10.00 hores.

Per obtenir més informació i també per dur a terme les inscripcions a les rutes hi ha disponible el correu electrònic rutesdiadademallorca@gmail.com i els telèfons 691 79 10 47 / 676 40 21 77.