Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Actualment, a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia es pot veure l’exposició «Dones artistes i dones representades. Una col·lecció museística del Consell de Mallorca». Comissariada per Francesca Lladó, inclou 28 obres, cinc de les quals estan signades per dones artistes, i també retrats de dones de diferents èpoques històriques i estatus socials que són testimoni de la història de l’illa, a més d’una sèrie de dibuixos post mortem.

S'ha revisat la col·lecció museística del Consell de Mallorca per posar a l'abast del públic aquesta mostra que visibilitza les dones. Les obres comprenen el període del 1840 al 1936.

Horari
De dimarts a divendres, d'11 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h
Dissabte, d'11 a 14 h
Diumenge i festius, tancat
Entrada lliure

L’exposició estable del Centre Krekovic inclou dos àmbits:

Una selecció del fons pictòric de l'artista Kristian Krekovic. Nascut l’any 1901 a Koprivna, actual Bòsnia i Hercegovina, va viure al Perú entre 1951 i 1960. L'any 1960 s'instal·là a Mallorca, on va morir el 1985. Un any després, el seu llegat passà a ser de titularitat pública, primer del Govern balear i, des de 1995, del Consell de Mallorca. Gran part de la seva obra està dedicada a les cultures preincaiques i a l'imperi inca, però també s'interessà per documentar la cultura tradicional d’aquell país a través de retrats inspirats en models i escenes reals.

Una exposició d'obres de pintors estrangers del fons d'art del Consell de Mallorca, amb la que s'ha iniciat un camí, encara poc explorat, d'adquisició, recerca, documentació i difusió sobre les aportacions dels nombrosos artistes estrangers establerts a l'illa des de l'inici del segle XX. Es mostren obres dels argentins Tito Cittadini i Roberto Ramaugé, deixebles d'Anglada Camarasa, o d'artistes del nucli de Deià com George Sheridan o Mati Klarwein, entre d’altres. 

Periòdicament, es duen a terme exposicions temporals.

Horari
De dilluns a divendres, de 10 a 14 h 
Dimecres, de 10 a 14 h i de 16.30 a 20 h
Dissabte, diumenge i festius, tancat 
Entrada lliure