Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Vuit hotels de Mallorca acolliran durant l’octubre i el novembre els participants del «Gaudeix l’illa Sènior» del Consell

Vuit hotels de Mallorca acolliran durant l’octubre i el novembre els participants del «Gaudeix l’illa Sènior» del Consell

(08/10/2021)

3.600 persones jubilades o de més de 65 anys gaudiran d’una estada en un establiment hoteler que els oferirà també activitats esportives i de turisme actiu.

La Fundació Mallorca Turisme ha realitzat el sorteig dels 1.800 bons del «Gaudeix l’illa Sènior» entre les més de 4.000 sol•licituds rebudes. Es tracta d’una nova convocatòria del programa «Gaudeix l’illa» del Consell, aquesta vegada dedicat específicament a la gent gran de Mallorca i que consta d’estades dobles a hotels de l’illa amb activitats incloses. 

El bo dona dret a una estada per a 2 persones de 2 nits, 3 dies, en règim de mitja pensió, entre el 19 octubre i l’11 novembre (dies entre setmana). Els vuit hotels participants estan ubicats a diferents zones turístiques: Palma, Alcúdia, Magaluf, Palmanova i Can Picafort.

Durant la seva estada, les persones beneficiades (que havien de ser jubilades o de més de 65 anys), tendran un programa d’activitats esportives i de turisme actiu: ioga, pilates, marxa nòrdica… El valor econòmic de l’estada és 250 euros/habitació, del qual es fa càrrec completament la FMT.  

L’objectiu d’aquesta nova edició del «Gaudeix l’illa» era doble. Per una banda, és un incentiu perquè els establiments hotelers, les empreses que ofereixen les activitats i l’oferta complementària de cada zona es mantinguin oberts fins a mitjan novembre.

Per altra banda, en ser persones majors de 65 anys o prejubilades les beneficiades, es fomenta un envelliment actiu. Precisament, el Consell ha posat en marxa el Pla Reactiva’t, un pla transversal d’activitats dissenyades pels departaments de Presidència, Turisme i Esports, i Drets Socials, que inclou activitats físiques, de socialització i de suport psicosocial. És en aquest marc on s’inclou el «Gaudeix l’illa Sènior» i altres activitats per promoure hàbits de vida saludables, fomentar l’exercici físic, donar suport psicosocial i terapèutic davant situacions generades per l’impacte de la pandèmia, reprendre l’activitat presencial de tallers d’estimulació cognitiva o potenciar activitats socioeducatives de caràcter intergeneracional.

Pressupost

El crèdit per aquesta convocatòria es de 450.000 euros, per tal que 3.600 persones gaudissin d’una estada en un hotel i d’activitats esportives i de turisme actiu. La meitat del pressupost correspon al Govern de les Illes Balears, fruit del darrer conveni signat entre el Consell i la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball per a la reactivació econòmica. 

«Gaudeix l’illa»

Les tres convocatòries prèvies del  «Gaudeix l’illa» han permès que 30.000 persones aproximadament gaudissin d’estades en hotels de Mallorca, mentre que altres 10.000 ho han fet amb activitats d’oci o de turisme actiu. D’això se n’han beneficiat 52 establiments hotelers i agències de viatge que han ofert empreses d’activitats.