Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Una exposició a «Sa Nostra» ret homenatge a George Sheridan

Una exposició a «Sa Nostra» ret homenatge a George Sheridan

(30/06/2021)

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha inaugurat avui migdia a la Fundació Sa Nostra l’exposició homenatge a George Sheridan, acompanyada de la seva vídua, Cecilie Sheridan i la seva filla, Tara, així com de la directora Insular de Cultura, Maria Pastor i les comissàries de l’exposició, Maria José Corominas i Ana Bàrbara Corominas.

Durant la roda de premsa, Busquets ha destacat la qualitat de les obres així com la figura de Sheridan «que des de Deià va crear i també va impulsar la unió de diferents artistes internacionals en una oportunitat única d’obertura de l’illa en l’època franquista». «A més a més, era una persona culta, apassionada i molt espiritual i tots aquests ingredients formen part de la seva obra», ha afegit la consellera.

L’artista, nascut als Estats Units, va residir més de cinquanta anys a Deià, creant el grup Es Deu del Teix. A través d’aquest grup creatiu, es varen organitzar exposicions a Palma, Barcelona i Madrid, a més de ser nexe d’unió entre artistes estrangers  com Norman Yanikun, William Waldren o Thea Winger i mallorquins durant l’època franquista en què l’intercanvi internacional era pràcticament inexistent.

Tant la seva vídua com la seva filla han recordat la part més íntima de George Sheridan, el seu caràcter fort, comunicatiu, culte i apassionat de la vida. Entre altres detalls, han destacat la seva part mística, la importància de la espiritualitat —del budisme concretament— en la seva vida i en les seves obres, com es pot contemplar a les sales de la Fundació Sa Nostra.

La figuració impregnà tota la seva obra, introduint en un moment determinat l’abstracció, com es pot remarcar en obres com Amoghasiddhi o Five celestial Buddhas.