Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Ribot presenta a la Federació Balear de Muntanyisme l’obertura de nou trams de la Ruta de Pedra en Sec

Ribot presenta a la Federació Balear de Muntanyisme l’obertura de nou trams de la Ruta de Pedra en Sec

(12/01/2022)

La consellera s’ha reunit amb el nou president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, s’han reunit amb el president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Fanals, per exposar-li els projectes en els quals estan treballant i també per conèixer les iniciatives que posarà en marxa la Federació.

La reunió ha servit per valorar el bon estat de la Ruta de Pedra en Sec GR-221 i els trams que resten per obrir. En aquest sentit, des de la Direcció Insular de Medi Ambient s’iniciaran una sèrie d’expropiacions per poder continuar amb l’obertura de nous trams de la Ruta de Pedra en Sec.  

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que «els camins són per a tothom. La natura i la Serra és de la gent de Mallorca i, per això, continuarem fent feina per prioritzar que la Serra sigui de totes i tots».

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha destacat que «volem seguir amb aquesta bona sintonia i col·laboració entre la Federació de Muntanyisme i el Consell de Mallorca, com és, per exemple, el conveni signat gràcies al qual els federats tenen descompte a tots els refugis de la xarxa del Consell de Mallorca».

La trobada també ha servit per parlar de la Ruta Artà- Lluc GR-222, el futur projecte de la Ruta dels Fars i la construcció de dos nous refugis: el refugi de Galatzó, que s’inaugurarà enguany, i el futur refugi de Raixa, el projecte del qual es troba en procés de redacció.

El president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Fanals ha agraït la reunió i ha afegit que «continuarem treballant amb el Consell de Mallorca per tal de poder homologar com més aviat millor la Ruta de Pedra en Sec GR-221 i perquè tots els ciutadans puguin gaudir de la natura».