Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Recuperat el tram entre Inca i Selva de la Ruta Artà-Lluc

Recuperat el tram entre Inca i Selva de la Ruta Artà-Lluc

(28/02/2019)

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha visitat aquest matí el tram de la Ruta Artà-Lluc entre Inca i Selva que s’ha aconseguit obrir després d’anys tancat. A l’acte també hi han estat presents el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i el batle de Selva, Antoni Frontera. I és que la col·laboració entre institucions ha estat imprescindible per poder recuperar aquest tram de 4 km de distància i deixar-lo net de vegetació i degudament senyalitzat pel trànsit de senderistes.

 

D’aquesta manera, queda obert pràcticament al complet la Ruta des d’Inca fins a Lluc, a falta d’un petit tram entre Caimari i el mirador, en el qual tan ajuntament com Consell ja estan fent feina per trobar una alternativa segura a la carretera.

 

En els darrers quatre anys s’ha aconseguit obrir i senyalitzar quasi 50 km de camins, com l’etapa 2 (Estellencs-Banyalbufar), l’etapa 7 (Son Amer-Pont Romà) de la Ruta de Pedra en Sec, o l’itinerari Lluc-Esporles, el Camí antic de Planícia o el camí de ses Tres Creus, etc.

 

Nova APP Senderisme a Mallorca

 

Durant la visita, la consellera també ha presentat als mitjans de comunicació la nova APP Senderisme a Mallorca desenvolupada pel Departament de Medi Ambient i que es podrà descarregar de manera gratuïta en unes setmanes tan per sistemes iOS com Androide.

 

Aquesta APP dóna informació exhaustiva al senderistes sobre la Ruta de Pedra en Sec, la Ruta Artà Lluc i els itineraris familiar a Mallorca. A més, es preveu introduir noves rutes a mesura que es vagin senyalitzant.

 

L’aplicació dóna a l’usuari informació sobre l’itinerari seleccionat, desnivell, quants quilòmetres li manquen per arribar al seu destí i en quin punt exacte es troba. A més també senyalitza clarament els serveis i punts d’interès dels pobles o senders recorreguts. Així mateix, es té accés directe a la pàgina de reserva dels refugis del Consell de Mallorca.