Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Quaranta nins, nines i joves prenen possessió com a consellers del Consell de la Infància i Adolescència de l’IMAS

Quaranta nins, nines i joves prenen possessió com a consellers del Consell de la Infància i Adolescència de l’IMAS

(23/11/2019)

Catalina Cladera presideix la constitució d’aquest organ de participació per al curs 2019/20

Un total de 40 nins, nines i joves que es troben sota la tutela de l’IMAS han pres possessió avui dels seus càrrecs com a consellers del Consell de la Infància i Adolescència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) al Palma Aquarium.Amb aquest  acte, presidit per la presidenta del Consell, Catalina Cladera i el president de l’IMAS i conseller de Drets Socials, Javier de Juan, queda oficialment constituït aquest òrgan de participació per al curs 2019/20.

 

Durant la seva intervenció la presidenta Catalina Cladera, que ha agraït la tasca feta fins ara a tots els nins, nines i joves que han format part del Consell en els seus 5 anys, ha volgut destacar la gran responsabilitat que suposa «representar tots els vostres companys i ser capaços de traslladar les seves peticions, preocupacions i propostes». Així mateix ha destacat la importància d’un organisme com aquest perquè permet «conèixer i tenir en compte»  l’opinió dels infants i joves «que és la millor manera per avaluar i millorar la nostra feina». 

 

El president de l’IMAS, Javier de Juan ha recordat que «cada any feim coincidir el nomenament dels nous consellers amb la celebració del Dia Internacional de la Infància que enguany celebra el 30 aniversari de la Convenció dels Drets dels Nins, i enguany aquest consell té  més sentit que mai  perquè volem donar una passa més en la defensa dels vostres drets i volem tenir molt en compte les vostres aportacions».

 

Així De Juan ha explicat als assistents que «les propostes que ens heu fet arribar, com la de millorar la freqüència de la relació amb els vostres referents, la de cuidar al màxim la vostra arribada als nostres centres o la rapidesa en les autoritzacions de sortides, entre d’altres, ja formen part del nostre pla estratègic i poc a poc les anam incorporant». 

 

Després de la seva intervenció ha estat el torn dels representants dels consellers del curs passat, que han cedit el testimoni als nous consellers, que un a un han estat nomenats. La directora insular d’Infància i Família, Mari Ángeles Fernández i el cap de secció de l’àrea, Antonio Muñoz, han estat els encarregats de tancar la trobada.

 

Funcionament

El Consell de la Infància i Adolescència de l’IMAS, creat el 2014, és un órgan de participació que té com a principal objectiu escoltar els infants i adolescents que es roben sota mesura jurídica de protecció, per a què puguin participar del servei que pren decisions que afecten directament les seves vides.

 

El Consell es divideix en dues seccions, una de 6 a 12 anys i una altra de 13 a 18, formades per vint consellers cadascuna. Els menors han de ser escollits per votació entre aquells que presentin la seva candidatura bé pels companys dels centres d’acolliment residencials, bé en reunió assembleària en el cas dels menors acollits.