Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Prop de 2.000 persones majors comencen una nova edició dels tallers d’estimulació cognitiva que l’IMAS duu a terme arreu de Mallorca

Prop de 2.000 persones majors comencen una nova edició dels tallers d’estimulació cognitiva que l’IMAS duu a terme arreu de Mallorca

(28/10/2022)

La consellera Sofia Alonso ha destacat durant l’acte inaugural del curs la importància de «potenciar l’autonomia de la gent gran i fomentar l’envelliment actiu».

Ja són prop de 2.000 les persones majors que enguany participen en una nova edició dels tallers d’estimulació cognitiva que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) duu a terme arreu de Mallorca per potenciar l’envelliment actiu i l’autonomia de la gent gran. Uns espais que ofereixen, a la vegada, una oportunitat per socialitzar perquè fomenten la interacció entre les persones participants i el desenvolupament de les seves habilitats socials. Concretament, aquest curs 2022/23 s'han incorporat 180 participants més a aquests tallers, per la qual cosa s’ha arribat, així, als 1.980, i s’han superat els 64 grups que hi havia el curs passat, per arribar als 71 d’enguany.

La consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso i el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, Omar Lamin, juntament amb la regidora de Sanitat i Benestar Social d’Alcúdia, Agüi Lobo, i el regidor de Turisme del municipi, Josep Cladera, han participat a l’inici del curs a Alcúdia, durant el qual s’ha presentat també el nou llibre d’exercicis elaborat pels professionals de l’IMAS amb temàtiques actuals.

«Per a l’IMAS és vital enfortir l’autonomia de les persones majors i per això reforçam i impulsam iniciatives que s’adaptin als nous temps i a les noves necessitats de la gent gran, per estimular les seves habilitats cognitives i socials, i promoure situacions i espais que ajudin a combatre la soledat no desitjada», ha destacat Alonso, qui ha afegit que «les persones són el centre de les nostres polítiques. Hem de garantir un envelliment digne per a tothom, amb una xarxa de serveis comunitaris i de proximitat que facilitin que totes les persones puguin fer ús de qualsevol recurs, independentment del seu municipi de residència».

En el mateix sentit s’ha pronunciat Omar Lamin, qui ha assegurat que «treballam per apropar els serveis a la ciutadania perquè aquesta pugui rebre una atenció de qualitat i envellir activament prop de ca seva. El curs passat vàrem incorporar cinc grups als d’anys anteriors i enguany en sumam set més i, a més a més, arribam a quatre noves zones de l’illa».

Concretament, aquest curs s’han augmentat a 7 més els grups que ja havia a Inca, Marratxí, Sóller i Port de Sóller, a la vegada que s’han posat en marxa els tallers a Pina, sa Coma, Can Picafort i s’Alqueria Blanca.

A més d’Alcúdia, aquesta setmana s’ha iniciat el curs al Pla de na Tesa i Sant Llorenç des Cardassar. La resta dels 71 grups aniran començant de manera progressiva al llarg de la pròxima setmana. A més dels tallers d’estimulació cognitiva, l’equip de Promoció de l’Autonomia Personal de l’IMAS també desenvolupa diferents programes d'intervenció psicosocial i preventiva amb persones majors i famílies, que donen cobertura a tots els municipis de Mallorca.