Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Primeres passes perquè Portocolom allotgi una nova seu del Museu Marítim de Mallorca

Primeres passes perquè Portocolom allotgi una nova seu del Museu Marítim de Mallorca

(13/11/2019)

Consell de Mallorca i Govern signen un protocol per integrar un edifici recuperat pel venciment d'una concessió en domini públic a la xarxa d'espais del Museu Marítim de Mallorca

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística i presidenta del Consorci Museu Marítim de Mallorca, Bel Busquets, i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Marc Pons, han visitat avui l’edifici de Ports de Balears que està previst s’integri a la xarxa d’espais del Museu Marítim de Mallorca. Allà s’ha signat el protocol que dóna al sus a la tramitació perquè el Govern cedeixi aquest espai al Consell i es destini a un ús públic i cultural.

Es tracta d’un edifici situat a Portocolom, a la carretera del far, recuperat pel Govern de les Illes Balears pel venciment de la concessió en domini públic i que, una vegada signat el conveni de cessió i adaptat l’espai al seus nous usos, ampliarà els espais destinats a la conservació i difusió del patrimoni marítim de Mallorca, dins el projecte del Museu Marítim. D’aquesta manera, Portocolom se sumà a les altres dues seus que actualment té el Museu Marítim; la de ses Veles a Palma i el museu de la Mar al Port de Sóller.

«Amb el compromís que hem signat avui, contribuirem a que el Museu Marítim sigui present a un nou punt de Mallorca, a Portocolom, i anam complint l’objectiu de descentralitzar-lo, acostant la cultura marítima a tot Mallora i a recuperar el patrimoni marítim de l’illa i tot el que està relacionat amb la mar», ha apuntat la Presidenta. En aquest sentit, Cladera ha explicat que durant l’any 2020 es donarà un impuls al Museu Marítím de Mallorca, al qual es destinarà una partida econòmica de 500.000 euros.

El conseller Marc Pons ha destacat el fet que suposa la recuperació d’una construcció que tenia un ús privatiu per donar-li un ús públic. «El repte no era tant recuperar un espai privat, com el fet de poder donar-li un ús que repercutís en benefici dels veïnats de Portocolom i de tota la societat, i poder oferir una visió de conjunt de l’illa», ha destacat Pons.

A l’acte han assistit també el balte de Felanitx, Jaume Montserrat, qui ha celebrat la conversió en ús públic d’aquest espai, i el director gerent del Museu Marítim, Albert Forés.

L’edifici que allotjarà aquesta nova seu del Museu Marítim de Mallorca té una superfície de 230 metres quadrats i és un espai molt conegut i emblemàtic de Portocolom.