Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell i l’Ajuntament de Montuïri fan feina per posicionar el jaciment de Son Fornés com un referent per al turisme cultural

El Consell i l’Ajuntament de Montuïri fan feina per posicionar el jaciment de Son Fornés com un referent per al turisme cultural

(02/07/2021)

La presidenta del Consell, la vicepresidenta i el batle del municipi visiten el jaciment i el museu, i cerquen fórmules de col•laboració per potenciar la conservació i la difusió d’aquest patrimoni

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, acompanyades del batle de Montuïri, Joan Verger, han visitat el jaciment arqueològic de Son Fornés, situat a 2,5 km del municipi. És un dels indrets més destacats de l’illa, on s’han trobat restes del període talaiòtic i posttalaiòtic, així com de l’època romana, tardoromana i andalusina. 

Cladera ha assenyalat que el Consell cerca fórmules de col•laboració amb l’Ajuntament de Montuïri per potenciar la conservació i la difusió del seu patrimoni, en concret, a través del nou museu arqueològic i centre d’investigació, que actualment s’ubica al molí des Fraret. En aquest sentit, la presidenta ha manifestat que «compartim la petició del batle de col•laborar en la gestió d’un museu nou de projecció internacional» i també ha explicat que aquest projecte obr possibilitats noves de difusió d’aquest patrimoni, que «serà un reclam de turisme cultural per al Pla de Mallorca, que reforça la nostra aposta per un turisme de qualitat».

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha reiterat el compromís del Consell amb Son Fornés, «un jaciment la importància del qual sobrepassa Montuïri i també Mallorca» i que, per tant, ha de tenir les infraestructures adequades i els recursos necessaris per continuar la investigació i la difusió, ha afegit Busquets. 
El passat 3 de juny, el Ple de l’Ajuntament va aprovar el plec de condicions de la reforma de les cases de l’antiga possessió de Son Fornés per acollir el museu nou. El batle de Montuïri, Joan Verger, ha explicat que l’Ajuntament «el mes d’agost ja podrà licitar i el mes de setembre ja començaran les obres per traslladar-hi el museu, perquè el museu ens ha quedat petit». En el projecte, que està finançat pel Govern, per Fundatur i pel municipi, s’ha invertit un import d’1.029.000 euros.

El poblat talaiòtic de Son Fornés es va fundar al voltant del segle X abans de la nostra era i, des de l’any 1975, és objecte d’estudi i d’investigació.