Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’ampliació dels crèdits per a negocis liderats per dones permet incorporar més projectes transformadors

L’ampliació dels crèdits per a negocis liderats per dones permet incorporar més projectes transformadors

(20/10/2021)

La presidenta Cladera ha visitat avui a Esporles una de les iniciatives finançades mitjançant la primera línia de crèdits del Consell.

«És una satisfacció enorme veure com una de les nostres apostes per ajudar les dones en plena pandèmia es converteix en un projecte d’èxit, que ajudam a fer realitat el somni de moltes emprenedores i que elles, a la vegada, contribueixen a la recuperació econòmica amb idees que milloren la societat» ha expressat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, durant la visita a l’atelier «Vius Esporles», un dels projectes que s’han beneficiat dels crèdits per a negocis transformadors liderats per dones posats en marxa pel Consell dins el pla Mallorca Reactiva. 

Cladera, acompanyada per la batlessa d’Esporles, Maria Ramon; la consellera de Presidència, Teresa Suárez; la directora insular de Coordinació i Projectes Estratègics, Margalida Amorós i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, ha destacat el caràcter transformador dels projectes i l’empenta que ha suposat per a les dones que els lideren comptar amb una línia específica de finançament. En aquest cas, el crèdit adjudicat al projecte ha permès a la beneficiària obrir un local on vendre la seva pròpia marca de roba ecològica i impartir tallers de costura.

Com ella, altres 11 negocis liderats per dones han rebut, de moment, l’ajut del Consell. Fa just un mes es va ampliar en 833.000 euros la partida destinada a aquesta iniciativa a la qual el Departament de Presidència hi haurà destinat 1,5 milions. L’ampliació del pressupost inicial (700.000 € en la primera convocatòria) ha permès que s’estiguin incorporant noves sol.licituds de projectes liderats per dones que generen canvis positius, de sostenibilitat mediambiental, amb impacte sobre les persones i que contribueixen a transformar el model econòmic de Mallorca. 

La convocatòria, que continua oberta, va dirigida a finançar projectes empresarials singulars que contribueixen a la transformació del model econòmic i social, que produeixin canvis positius, significatius i de sostenibilitat mediambiental en benefici de les persones. Hi poden accedir projectes presentats per dones emprenedores autònomes o organitzacions empresarials fundades o liderades per dones, i que si té plantilla, ha d'estar formada mínim en un 60% per dones.

Es poden presentar projectes d'un import mínim de 10.000 € i màxim de 100.000 €. Una de les innovacions d’aquests crèdits és que combinen dues fórmules de finançament, a les quals no podrien accedir d'una altra manera. Dels 833.000 euros, se'n destinaran 500.000 a finançar crèdits reemborsables, amb interès zero i a retornar fins als 7 anys, i 330.000 euros a una altra part de subvenció, un tram no reemborsable que no pot superar el 40% del pressupost aprovat, cosa que facilita la inversió inicial que implica posar en marxa un projecte.

Vídeos

visita attelier vius esporles