Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures renovarà el ferm de la carretera entre Manacor i Felanitx i millorarà la intersecció de Son Macià

Mobilitat i Infraestructures renovarà el ferm de la carretera entre Manacor i Felanitx i millorarà la intersecció de Son Macià

(25/03/2021)

El conseller de Mobilitat i Infraestructures ha presentat el projecte a representants de l’Ajuntament de Manacor i als veïns i veïnes del municipi.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, acompanyat del director en cap d'Infraestrcutures, Miguel Ángel Sagrera, i l’equip de l’àrea responsable del projecte han presentat aquest dijous al Centre Cívic de Son Macià una sèrie de millores a la carretera que uneix Manacor amb Santanyí (Ma-14). A aquest acte també hi han assistit el batle de Manacor, Miquel Oliver, així com altres representants del consistori manacorí.

En concret, el projecte preveu reforçar el ferm del tram entre Manacor i Felanitx, una carretera de doble sentit i una amplada mitjana total de 10 metres, a la qual s’afegiran vorals a cada costat per millorar la seguretat en la circulació de la via.

El conseller ha assegurat que "amb aquesta actuació donam solució a una carretera que fa anys hauria d'haver estat millorada. L'estat del ferm es troba en un estat molt degradat així com els vorals. Fets que suposen un perill pels usuaris de la via". A més, ha afegit Iván Sevillano, "aquest serà el primer projecte que es farà seguint la nova instrucció de mescles asfàltiques sostenibles, que el Consell de Mallorca va aprovar fa uns mesos, convertint-se en el primer territori de l'Estat en autoimposar-se l'obligació d'emprar aquests elements a les nostres carreteres. Així, emprarem materials reciclats com neumàtics al llarg dels 8 km del projecte".

L’actuació es complementarà amb la millora de la intersecció de Son Macià, ubicada entre els quilòmetres 25,3 i 25,7 de l’Ma-14, que actualment té un índex de sinistralitat alt. Amb la intenció de reduir el perill, s’hi construirà una rotonda de dos carrils de circulació i 3,5 metres d’amplada, que distribuirà el trànsit del ramal de Son Macià i el camí dels Horts. A més, aquesta actuació permetrà fer canvis de sentit en totes les direccions.

També per millorar la seguretat, en els 100 metres adjacents a la intersecció provinent de Felanitx en sentit Manacor i aprofitant un romanent del departament insular, es farà una intervenció per permetre girar cap a l’àrea de servei -que també es condicionarà- i poder accedir al camí dels Horts. 

Per a l’interior de la rotonda es disposarà extensió de terra vegetal, graveta de marès i mulch forestal per a la plantació de vegetació i s’hi farà servir material reciclat. Per facilitar la integració i reduir costs de manteniment, s’ha triat vegetació autòctona. En concret, es plantaran garrovers i plantes arbustives.

A més, es preveu la instal•lació d’enllumenat LED de baix consum en tot el tram així com la millora del drenatge de la via. També s’hi col•locarà senyalització horitzontal i vertical.

El projecte, que el conseller Sevillano va aprovar fa dues setmanes té un pressupost de 2,7 milions d’euros i un termini d’execució de 6 mesos.