Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mobilitat i Infraestructures inicia les obres per instal·lar pantalles acústiques al carrer Hostalets de Calvià

Mobilitat i Infraestructures inicia les obres per instal·lar pantalles acústiques al carrer Hostalets de Calvià

(06/06/2022)

Iván Sevillano:«|L’objectiu de l’actuació és disminuir, al màxim, l’impacte acústic a la zona residencial de Hostalets, a Calvià.»

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha iniciat avui les obres per instal·lar pantalles acústiques al carrer d’Hostalets de Portals a Calvià. Segons ha apuntat el conseller de Mobilitat i Infraestructures: «l’objectiu de l’actuació és disminuir l’impacte acústic de la zona residencial de Hostalets a Calvià, concretamente, de la barriada al voltant del carrer Hostalets. Fa dues setmanes ja vàrem iniciar les obres per instal·lar pantalles acústiques a la zona de Son Caliu, també a Calvià i a la mateixa carretera, molt prop del punt en què ens trobam avui. Amb aquesta obra que iniciam, actuam de manera conjunta per solucionar, de manera global, els problemes acústics provocats per l’autopista que empitjoraven la qualitat de vida dels residents de la zona». A l’inici de les obres, també hi han assistit la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez, i Marcos Pecos, tinent batle de Transparencia, Innovació i Serveis econòmics i Eva Serra, Regidora de Portals.

La intervenció consistirà en instal·lar pantalles acústiques fonoabsorvents de 5 metres d’altura amb tractament antigrafiti. La longitud de l’actuació de la instal·lació de pantalles és de 540 metres lineals. S’han estudiat detingudament les condicions de la propagació i d’impacte acústic de l’entorn per intervenir-hi, de la manera més eficient. Es varen estudiar diverses alternatives, i s’arribà a la conclusió que la mesura més eficaç era lla de les pantalles acústiques en els marges de la pròpia autovía, i tenint en compte la distància amb els habitatges i la carretera. «Per altra banda, hem assegurat també, que la col·locació de les pantalles no suposarà un augment de l'impacte acústic als habitatges situats a l’altre costat de l’autovía perquè també volíem assegurar que les pantalles que ara instal·lam no els perjudicassin» ha apuntat el conseller Sevillano.


Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ha explicat que «aquesta intervenció era prioritària per millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes que viuen prop de la Ma-1, i que estaven patint, des de fa molts d’anys, una intensitat de renou molt elevada a causa dels vehicles que passen per l’autopista. Es tracta, per tant, d’una actuació de salut pública, amb aquesta obra volem mitigar el renou de l’entorn al màxim posible per millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquestes famílies.»


La duració estimada de les obres és de 7 mesos i el pressupost d’adjudicació és de 717.608,00 euros. L’empresa adjudicatària és Amer e hijos.