Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Més de 1000 infants han estat acollits per les famílies Cangurs de l’IMAS en els seus 18 anys d’història

Més de 1000 infants han estat acollits per les famílies Cangurs de l’IMAS en els seus 18 anys d’història

(28/10/2019)

Més de 20 famílies acollidores han participat aquest cap de setmana en una trobada a Alcúdia per posar en comú les seves experiències

Més de 20 famílies Cangur han participat aquest cap de setmana a una trobada de famílies acollidores que té lloc a l’hotel Iberostar Ciudad Blanca a Alcúdia. Durant dos dies, les famílies que participen en aquest encontre posen en comú les seves experiències i participen a diferents tallers i activitats tan formatives com de lleure. Actualment el servei de famílies Cangur de l’IMAS consta de 44 famílies en actiu, que acullen un total de 47 infants. 

El programa de Famílies Cangur es posà en marxa el 2001, amb l’objectiu de trobar famílies disposades a acollir durant un temps determinat infants en situació de desprotecció. Durant els 18 anys de funcionament d’aquest programa han estat acollits per diferents famílies un total de 1019 nins i nines de 0 a 6 anys, que en la pràctica totalitat dels casos, no han hagut de residir en un centre d'acollida. 

Des des inicis del servei, el seu principal objectiu és oferir a aquests infants una llar en un entorn familiar amb una atenció personalitzada durant un temps determinat, que pot anar des de dies fins a un màxim de 2 anys, segons la situació de l'infant i les mesures jurídiques que s'hagin de prendre. 

Per a formar part del banc de famílies acollidores, les famílies que ho sol·liciten han de realitzar un curs de formació que consisteix en vuit sessions, durant les quals es tracten els diferents aspectes de l’acolliment familiar: marc jurídic; situacions de maltractament; seqüeles de maltractament als menors; pautes educatives; suport a l’acolliment; la preparació per rebre un infant en acollida; l'adaptació i els problemes més comuns; les relacions afectives o la visió de la família biològica entre d'altres. Aquestes sessions són dinàmiques i participatives, amb activitats, vídeos, i exposicions de famílies acollidores en actiu.  El proper curs per formar part del banc de famílies s’inicia el proper 11 de novembre.

Un cop superat el procés de formació, les famílies sol·licitants passen a ser valorades per l'equip d'acolliments de l'IMAS, mitjançant entrevistes de valoració i l'avaluació de l'entorn de la família (disponibilitat horària, capacitat del domicili, etc... )