Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mar Bonet i Borja Penalba presenten disc dins el festival Fila U al Teatre Principal

Mar Bonet i Borja Penalba presenten disc dins el festival Fila U al Teatre Principal

(14/07/2021)

El concert serà el diumenge 18 de juliol a les 20 hores

Maria del Mar Bonet torna al Teatre Principal de Palma i aquesta vegada ho fa acompanyada del músic i cantant valencià Borja Penalba. El concert serà diumenge 18 de juliol, a les 20 hores, i girarà entorn del disc enregistrat en directe al Teatre Micalet de València el passat setembre i que va ser editat per Produccions Blau el desembre de 2020.

Aquest concert, a més, forma part del II Festival d’Estiu Fila U del Teatre Principal, del festival «La lluna en vers» i del festival «Barnasants», que, de fet, n’és el concert de cloenda. A més de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba hi intervindran el percussionista Antonio Sánchez i el contrabaixista mallorquí Toni Cuenca.

El concert ha estat presentat avui matí per Bel Busquets, vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, que s’ha referit a Maria del Mar Bonet com a «mallorquina universal, la veu més internacional que tenim a Mallorca. Maria del Mar Bonet és poesia, amor a la llengua, a la música i a la paraula».

Pere Camps, director del «Barnasants», ha recordat que aquest concert havia de ser el concert inaugural del festival el passat febrer i que, a causa de la covid, n’haurà estat el concert de cloenda.

Miquel Àngel Sancho, responsable de Produccions Blau, també ha fet referència a la pandèmia per referir-se a la presentació del disc, que s’edità el desembre de 2020 i fins avui no ha estat presentat. Respecte a l’enregistrament del disc, Maria del Mar Bonet ha assegurat que «és un somni gravar aquest disc amb Blau, fa molt de temps que visc a Mallorca i era una il·lusió treballar amb gent d’aquí».

La cantant mallorquina ha definit el disc, i per extensió els concerts que està fent amb Borja Penalba, com «un resum de tot el que sentim i experimentam Borja i jo». El cert és que al llarg del disc, i del recital de diumenge, es podran sentir cançons clàssiques de Bonet com «Alenar» o «No trobaràs la mar» i cançons musicades sobre poemes de Ramon Llull o Vicent Andrés Estellés o Jacint Verdaguer.

Bonet ha tengut paraules d’elogi cap a Borja Penalba, de qui ha dit que des que el va conèixer a Sueca el 2013 «hem anat comprovant com la nostra química creixia en els escenaris i anava teixint un repertori de cançons volgudes i també molt ben rebudes per un públic còmplice i entusiasta».

Aquest forta connexió havia de culminar en un disc, que, per idea de Yanni Munujos, amic i assistent de Bonet, es va enregistrar en una sèrie de concerts al Teatre Micalet de València el març de 2020. La pandèmia ha fet que fins ara el disc i el recital no hagin pogut arribar a Mallorca.