Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca, una destinació oberta tot l’any per a la pràctica esportiva

Mallorca, una destinació oberta tot l’any per a la pràctica esportiva

(02/11/2021)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presentat a Londres una Mallorca oberta tot l’any que aposta per l’esport i la sostenibilitat. Ho ha fet durant la presentació organitzada per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) en la World Travel Market (WTM).

Amb presentacions d’aquest tipus a la fira turística, l’illa es consolida com un destí per practicar esport i entrenar tot l’any («a year round training ground», és el lema en anglès), davant el mercat que tradicionalment ha estat el segon emissor de turistes, el Regne Unit. L’objectiu és tornar a ser una de les destinacions preferents del públic britànic després de dues temporades en les quals els efectes de la pandèmia per la covid han suposat un descens d’arribades des d’aquest mercat.

Cladera ha destacat que tota la cadena de valor de l’illa fa anys que treballa i s’especialitza en el producte turístic esportiu. «Tenim una climatologia perfecta per a la pràctica de l’esport durant tot l’any, sobretot entre setembre i maig. Així mateix, disposam d’un entorn natural i d’un paisatge ideal com, per exemple, la serra de Tramuntana, que enguany celebra el desè aniversari com a Patrimoni Mundial de la UNESCO», ha dit. També ha afegit que «ser una destinació preferent per als amants del ciclisme, el senderisme, el golf o qualsevol altre esport a l’aire lliure ens permet mantenir l’activitat turística més enllà de la temporada alta, diversificar l’oferta i rebre un turisme de més qualitat durant tot l’any».

La presidenta de Mallorca també ha posat l’accent en la xarxa d’instal·lacions esportives i l’oferta hotelera i complementària extraordinària que converteixen Mallorca en un lloc idíl·lic per practicar esport, amateur o professional, i combinar-ho amb unes vacances perfectes.

L’illa també s’està consolidant com a lloc per celebrar-hi esdeveniments esportius d’abast internacional, entre d’altres: el Road to Mallorca i el Mallorca Open Golf; la Mallorca Championships (ATP) en tennis; les proves Mallorca Challenge i la UCI Track Championship de ciclisme, així com altres convocatòries esportives del més alt nivell, com la Zafiro Palma Marathon o l’Ironman. 

Cal destacar que aquesta oferta s’està adaptant cada vegada més al perfil de visitant, tant per a l’esportista professional com des d’una perspectiva experiencial, amb l’objectiu que la visita sigui satisfactòria des de tots els sentits.

Amb la finalitat de mostrar de primera mà tot el que ofereix l’illa com a destí esportiu, la institució insular ha organitzat un esdeveniment promocional per a avui horabaixa a l’Sky Garden London, al qual s’han convidats representants del sector turístic i de la comunicació britànics.

Esport i sostenibilitat 

«Només hi haurà turisme si és sostenible», aquesta és la màxima amb la qual Mallorca treballa i per la qual s’està apostant fortament des del Govern de l’illa durant els últims anys.

El projecte «Mallorca Circular», finançat en part amb fons europeus, ha nascut per dur a terme una gestió turística d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, per combatre el canvi climàtic, reutilitzar els residus i reforçar l’aposta dels mallorquins per les energies renovables i la mobilitat sostenible. 

A aquesta iniciativa s’uneixen altres actuacions fonamentals que s’han estat desenvolupant en els últims dos anys, com ser membres de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), a través de la Fundació Mallorca Turisme. La presidenta de Mallorca ha destacat també l’orgull que representa ser membres de la Xarxa d’Observatoris de Turisme Sostenible de l’OMT. L’illa és el tercer observatori de l’Estat espanyol, el novè d’Europa i el trenta-unè del món. L’Observatori, que en aquests mesos comença la posada en marxa, permetrà per primera vegada mesurar la petjada del turisme, la indústria principal de l’illa, des de la perspectiva de la sostenibilitat. 

Així mateix, Mallorca és el principal destí europeu en haver obtingut el certificat UNWTO-Quest, que fa valer l’aposta estratègica de l’illa per la seguretat, la sostenibilitat i la innovació.

D’aquesta manera, una Mallorca més respectuosa amb l’entorn i el llegat s’obre al món per ser una destinació prioritària els 365 dies de l’any.