Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca impressiona amb el seu producte cultural en un esdeveniment de promoció al Círculo de Bellas Artes de Madrid

Mallorca impressiona amb el seu producte cultural en un esdeveniment de promoció al Círculo de Bellas Artes de Madrid

(29/03/2022)

L’esdeveniment promocional MallorcArte a Madrid ha reunit 150 persones, totes representants del sector turístic (com ara operadors turístics i agents de viatge) i mitjans de comunicació estatals. El Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca i la Fundació Mallorca Turisme han organitzat aquest acte al Círculo de Bellas Artes de Madrid per mostrar la riquesa cultural i artística de Mallorca i, d’aquesta manera, convidar un dels principals mercats emissors de turistes, l’espanyol, a visitar l’illa els 365 dies de l’any.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha donat la benvinguda a l’esdeveniment, que es va haver de posposar, ja que inicialment estava previst per al passat gener durant la fira de Fitur, i finalment es va convocar juntament amb la fira de gastronomia Madrid Fusión. «Gastronomia i cultura van molt lligades a la manera com volem donar a conèixer Mallorca, la Mallorca que té més productes a part del sol i platja», ha explicat Cladera. 

«La cultura és un producte molt lligat a la qualitat i la sostenibilitat, i que podem oferir tot l’any. Per tant, és un producte que permet desestacionalitzar el turisme», ha continuat. «Volem posar molt en valor el turisme cultural, posar en valor tot el que podem oferir a diferents indrets de Mallorca: dimonis, música, sector audiovisual, etc. A més, també és una altra manera de fomentar la indústria paral·lela al turisme, però lligada amb el turisme. Com dèiem, turisme tot l’any, turisme de qualitat, turisme sostenible, que respecta i dona a conèixer els nostres valors culturals. Igual que passa amb la gastronomia, qui coneix Mallorca des d’aquest punt de vista, des de les tradicions, el patrimoni, la cultura, queda lligat a Mallorca i a més la valora molt més a l’hora de decidir tornar a emprendre un viatge».

Durant l’acte s’ha presentat una mostra d’alguns dels elements més característics de la tradició i cultura mallorquines.

Així, s’ha sorprès les persones que hi han assistit amb una colla de dimonis que ha donat pas a un seguit d’actuacions musicals com la de la cantant Estrella Morente, intèrpret de la cançó principal de la pel·lícula Pan de limón con semillas de amapolas. És una cinta rodada a Mallorca, fonamentalment a Valldemossa i a Palma. El seu director, Benito Zambrano, ha intervingut per explicar en primera persona el que ha significat rodar a l’illa. Així mateix, el compositor de la banda sonora, el mallorquí Joan Valent, acompanyat al piano per Joan Martorell, han interpretat també la peça composada per ells mateixos, «El Pla», mentre els assistents han pogut visionar un vídeo amb imatges d’aquesta zona de Mallorca.

També hi hagut un espai per mostrar la gastronomia mallorquina a través dels cuiners d’ASCAIB. José Cortés, en representació, ha explicat alguns dels elements més característics de la gastronomia de l'illa i del producte de Mallorca. Posteriorment, s’ha preparat un plat amb producte local perquè els assistents el poguessin degustar.

A més, s’ha instal·lat una exposició amb rèpliques de l’oli «Cançó de les Àguiles» de Dionís Bennassar; imatges del taller de la Fundació Miró Mallorca; la façana de l’edifici modernista Can Forteza-Rey; l’escala monumental dedicada al Déu Apol·lo de Raixa; i un detall del vestit d’un cossier d’Algaida.

Finalment, la música ha tornat a tenir el protagonisme de l’esdeveniment: en aquesta ocasió a càrrec del músic mallorquí Toni Mulet, líder del grup Amulet, que va guanyar la passada edició del Concurs Pop Rock de Palma i que actuarà al Mallorca Live Festival d'enguany. Mulet ha interpretat alguns dels seus temes.