Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca detalla la seva estratègia en matèria de seguretat turística a l'estand de l'OMT a FiturTechY

Mallorca detalla la seva estratègia en matèria de seguretat turística a l'estand de l'OMT a FiturTechY

(21/05/2021)

Per tercer any, la Mallorca Film Commission ha estat present a Fitur Screen

Intel·ligència turística, seguretat i sostenibilitat són els tres eixos clau que el conseller de Turisme, Andreu Serra, ha destacat en la seva intervenció a FiturTechY, a l’estand de l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

Mallorca, que enguany ha participat en l’agenda de l’OMT com a membre afiliat, ha defensat davant els interlocutors internacionals que és una destinació segura. Això ha estat possible gràcies a la coordinació i cooperació de la totalitat de la cadena de valor, així com les mesures públiques i privades aplicades. Tot plegat ha tingut com a resultat uns índex pandèmics mínims.

Serra ha destacat també les estratègies dutes a terme al llarg de tots aquests mesos, en què s’ha vist reflectida la llarga trajectòria i professionalitat del sector turístic de Mallorca. Hotels, serveis, oferta complementària, platges, ports i aeroport han aplicat mesures adaptades a les necessitats i a les característiques específiques de cada entorn per assegurar que el client que ens visiti es senti en plena confiança.

Observatori del turisme sostenible

El conseller ha explicat que Mallorca ja té en marxa el seu propi Observatori del Turisme Sostenible que, ja ha estat admès en la xarxa d’observatoris de l’OMT.

La importància d’aquest Observatori, segons Serra, «no és només tenir dades, sinó també contrastar-les i analitzar-les per prendre decisions basades en informació real, segmentada i projectada». Igualment, ha afirmat que “no és només tenir aquesta informació, sinó també compartir-la”, destacant que l’observatori a Mallorca es basa en les dades obertes per tal que sigui una eina realment útil i aplicable a totes les escales.

Fitur Screen: turisme cinematogràfic

Mallorca també ha estat present a Fitur Screen. És el tercer any que la Mallorca Film Commission (MFC) participa en l’estand de la Spain Film Commission, des d’on la indústria audiovisual ha volgut demostrar el seu valor per a la reactivació del turisme.

La MFC ha presentat des del seu espai a la fira les localitzacions i les rutes de cinema presents a l’illa, així com el movie map de la sèrie The Mallorca Files, que prest estrenarà el canal de televisió espanyol COSMO.

Precisament, el conseller Serra ha participat en una taula rodona amb el productor d’aquesta sèrie britànica, Ben Donald, i Andreu Fullana, investigador de la Universitat Carlos III, que estava moderada pel president de la MFC Pedro Barbadillo, i ha tractat els casos d’èxit de rodatges de sèries a l’illa, com el de The Mallorca Files i el de La caza de TVE, i les opcions per atraure turisme cinematogràfic.

Per altra banda, el conseller Serra, i el president de la Diputació de Terol, Manuel Rando, han acordat dur a terme una estratègia de col·laboració en matèria audiovisual. A través de les seves respectives Film Commissions, les dues destinacions estrenyeran llaços per desenvolupar actuacions conjuntes per tal de promocionar-se com a plató de cinema. 

Aquesta col·laboració inclourà projectes de promoció conjunta, intercanvi d’experiències i coneixement, així com totes aquelles iniciatives que permetin aprofitar allò més destacat dels dos territoris. 

Així mateix, els representants de la MFC han mantingut reunions amb agents del sector audiovisual de l’estat espanyol i de l’estranger, com ara amb COSMO i amb productors indis a la Fundació Casa de la India. 

Per últim, el vídeo promocional Mallorca en primer pla ha quedat finalista als premis Landing de Madrid i la sèrie The Crown de Netflix, que ha tengut la participació de la productora afincada a l’illa Palma Pictures, ha guanyat el premi de millor producció Spain Film Commission.