Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca serà seu d'un fòrum internacional de sostenibilitat en turisme la primavera de 2022

Mallorca serà seu d'un fòrum internacional de sostenibilitat en turisme la primavera de 2022

(30/11/2021)

  • Així ho ha anunciat la presidenta Cladera en el marc de la reunió de Membres Afiliats de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), on s’ha trobat amb responsables de l’ens internacional
  • Es tracta d'unes jornades internacionals organitzades per la Fundació Mallorca Turisme amb la col·laboració directa de l'OMT
     

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han assistit avui a la 43a reunió de Membres Afiliats de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), en el marc de la celebració de la 24a Assemblea General de l’ens, en un moment clau per a la reactivació total del sector turístic. Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, n’és membre des del setembre de 2020.

Així mateix, Cladera i Serra han pogut mantenir una reunió amb Dirk Glaesser, director de Desenvolupament Sostenible de l'OMT i responsable de la Xarxa Mundial d’Observatoris de Turisme Sostenible, i amb Bel Oliver, assessora de l’OMT. També hi han assistit el secretari tècnic del Departament de Turisme i Esports del Consell, Joan Gaspar Vallori, la directora general de Turisme del Govern, Rosana Murillo, i el gerent de l’AETIB, Xisco Mateu. 

«En la nostra aposta de treballar amb l’OMT, ens hem marcat l’objectiu de fer Mallorca referència en turisme sostenible i turisme circular. És l’aposta que hem fet en els darrers anys, i per això també hem creat un Observatori de Turisme Sostenible, que és el tercer a Espanya», ha explicat la presidenta Catalina Cladera. «El turisme ha de ser sostenible, i amb la transferència de competències en ordenació turístiques el gener, tendrem tot els elements per treballar que Mallorca sigui pionera en sostenibilitat a nivell turístic». 

Per fer de Mallorca un referent en turisme sostenible, Cladera ha anunciat que per primavera de l’any que ve Mallorca acollirà «unes jornades de turisme sostenible amb projecció internacional, just abans que comenci la temporada». Serà una oportunitat perquè una destinació líder en activitat turística com Mallorca també sigui epicentre d'una discussió mundial sobre turisme i sostenibilitat, a través de la reflexió, la compartició d'experiències i sobretot, que es coneguin internacionalment els projectes publicoprivats que s'estan desenvolupant a l'illa.

Els representants de l’OMT han acordat amb el Consell aquest esdeveniment, que serà organitzat per la Fundació Mallorca Turisme amb la seva col·laboració, alhora que han reconegut els esforços de Mallorca per avançar en turisme i sostenibilitat, especialment per haver-se incorporat a la Xarxa mundial d’Observatoris de Turisme Sostenible, que implica poder mesurar tots els indicadors de sostenibilitat. 

Observatori de Turisme Sostenible

Precisament perquè mesurar la sostenibilitat és un dels majors desafiaments als quals s'enfronten les destinacions que volen ser referents en aquest canvi de paradigma, Mallorca tendrà un Observatori de Turisme Sostenible.

En la reunió amb Glaesser, el responsable de l’organització mundial ha traslladat el seu reconeixement per les passes fetes per a la constitució de l’Observatori. Els pròxims mesos es podrà presentar aquesta eina imprescindible, tot i que ja funciona de forma interna i treballa en la recollida i interpretació de dades en termes de sostenibilitat. 

Trobada amb el secretari d'Estat de Turisme

A l'acte inaugural de la sessió de membres afiliats de l'Organitzacio Mundial del Turisme han participat el president Zurab Pololikashvili, i el Secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, amb qui la presidenta Cladera ha mantingut un breu encontre per valorar el context en què se celebra l'Assemblea General de l'OMT. La seguretat i confiança en les destinacions són claus en el reinici del turisme, en moment encara d'incertesa i pendents de l'evolució de la pandèmia a nivell mundial.