Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Més de 500 comerços locals participaran en la campanya «Aquest estiu... frescoreta mediterrània»

Més de 500 comerços locals participaran en la campanya «Aquest estiu... frescoreta mediterrània»

(16/06/2017)

La campanya, que es durà a terme a 9 municipis, premiarà amb bosses de tela de llengües i ventalls els clients més habituals del petit comerç de Mallorca.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i el president de PIMECO, Bernat Coll, han  presentat la campanya «Aquest estiu... frescoreta mediterrània» per potenciar el petit comerç de Mallorca. També ha assistit a la presentació la directora insular de Turisme, Paula Ginard.

El conseller Bonet ha afirmat que «el petit comerç de Mallorca és un tret identitari de la nostra illa i aporta valora afegit». Per això, «tenim la voluntat de promocionar el comerç local de Mallorca i, amb aquesta campanya, també potenciam l’artesania de la nostra terra».

Per altra banda, el president de PIMECO ha agraït al Consell, al Govern i als ajuntaments que participen el suport que donen al petit comerç de Mallorca. Segons Coll, «volem que la gent dels pobles es mogui per dins el poble i compri als comerços locals». D’aquesta manera «acostam el petit comerç als clients».

A més, Bonet ha recordat que el Consell està en el procés de redacció del PECMA (Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca). A una enquesta prèvia a la redacció, es va observar com la gran majoria de mallorquins utilitzen el cotxe per anar a comprar. En aquest sentit, Bonet ha explicat que «promocionant el comerç de proximitat també promovem una mobilitat sostenible ja que la gent es pot desplaçar a peu o en bicicleta».

La campanya de l’Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (PIMECO) comença el proper dilluns, 19 de juny, i durarà fins al 31 de juliol. Els municipis on es durà a terme són Andratx, Lloseta, Llucmajor, Muro, sa Pobla, Santa Maria del Camí, Sencelles, Sineu i Son Servera. La iniciativa compta amb el suport de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears i del Departament d’Economia i Hisenda del Consell de Mallorca.  

Els clients, quan hagin fet una compra, obtindran un nombre determinat de segells. Aquests segells es podran bescanviar a les oficines dels ajuntaments adherits per bosses de tela de llengües (15 segells) i per ventalls (6 segells). En total, es repartiran més de 530 bosses i 4.000 ventalls, a canvi de comprar al comerç de proximitat. Hi haurà dos tipus de ventalls que han estat dissenyats per Melicotó.