Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les conselleres Mercedes Garrido i Sandra Espeja passen comptes davant la ciutadania a la darrera Audiència Pública

Les conselleres Mercedes Garrido i Sandra Espeja passen comptes davant la ciutadania a la darrera Audiència Pública

(19/12/2016)

Una quarentena de persones s’han acostat fins als Centre Flassaders de Palma per fer preguntes sobre el funcionament dels departaments de Territori i Infraestructures i Medi Ambient

El centre Flassaders de Palma ha acollit avui horabaixa la darrera de les quatre audiències públiques organitzades pel Consell de Mallorca amb l’objectiu de que els consellers executius puguin donar compte de la seva gestió davant els ciutadans, i que aquests els hi puguin formular les preguntes que considerin.

La primera en intervenir ha estat la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, qui ha explicat la seva gestió durant aquest any i mig de legislatura i ha detallat les diferents accions que es duran a terme en breu. Ha destacat fites aconseguides com la paralització de la importació de residus, la baixada de 4k,5 euros/tona de la tarifa de fems urbans i l’obertura dels refugi de sa Coma d’en Vidal, entre altres.

Per altra banda, Espeja ha parlat dels reptes de futur en els que ja s’hi està fent feina com l’elaboració d’un nou Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca, fer dues auditories globals a Mac Insular i a Tirme, l’aprovació del Pla Especial per la ruta Artà-Lluc, seguir ampliant la xarxa de refugis o obrir més trams de la Ruta de Pedra en Sec.

Després, ha estat el torn de la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, qui ha parlat dels plans d'ordenació del territori que es troben en marxa i que, en principi, s'aprovarien inicialment durant el 2017. En concret, la revisió del Pla Territorial de Mallorca, la redacció del Pla d'Equipaments Comercials i el Pla d'Intervencions en Àmbits Turístics.

També, Garrido ha destacat que es crearà una oficina de suport als ajuntament perquè adaptin el seus planejaments urbanístics al Pla Territorial de Mallorca. A més, ha parlat de les següents accions en matèria d'infraestructures que totes cerquen anar cap a un "model de carreteres més amables i que també pensi amb els vianants i els ciclistes".

A l’Audiència Pública hi han assistit uns 40 ciutadans, els quals han pogut plantejar a les conselleres els seus dubtes i preguntes. Les audiències públiques són un dels instruments de la institució insular per a fomentar la participació ciutadana.