Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La presidenta Maria Salom i el conseller José Vicente Marí rubriquen davant notari la cessió de la finca de sa Coma d’en Vidal al Consell de Mallorca

La presidenta Maria Salom i el conseller José Vicente Marí rubriquen davant notari la cessió de la finca de sa Coma d’en Vidal al Consell de Mallorca

(16/02/2015)

El terreny, adquirit pel Govern Balear el 2002, passa d’aquesta manera a ser de titularitat de la institució insular i romandrà adscrit al Departament de Medi Ambient, que convertirà les cases en un nou refugi de la Ruta de Pedra en Sec

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i el conseller d’Hisenda i Pressuposts del Govern de les Illes Balears, José Vicente Marí, han rubricat avui davant notari la cessió de la finca de sa Coma d’en Vidal, per part de l’Executiu Autonòmic a la institució insular per a la seva incorporació a la Ruta de Pedra en Sec.

 

D’aquesta manera, el Consell de Mallorca pot disposar legalment de la finca, després que el passat 12 de desembre, la institució insular en Consell de Govern aprovàs l’expedient administratiu.

 

El terreny i la casa, adquirides pel Govern Balear el 2002, passen des d’avui a ser de titularitat del Consell de Mallorca i romandran adscrites al Departament de Medi Ambient.

 

Sa Coma d’en Vidal, ubicada al municipi d’Estellencs, té prop de 60 hectàrees. Als terrenys s’hi troba la casa, que té una superfície de 286 metres quadrats, repartits en dues plantes, que es destinaran a refugi de muntanya. D’aquesta manera, la Ruta de Pedra en Sec ampliarà l’oferta d’allotjament senderista amb un nou establiment, que s’afegirà als cinc que existeixen actualment: Can Boi, Tossals Verds, Muleta, Pont Romà i Son Amer, i permetrà completar els serveis de l’itinerari.

 

La Ruta de Pedra en Sec s’estén de cap a cap per tota la serra de Tramuntana, declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO, en la categoria de paisatge cultural. En aquests moments disposa de 167 quilòmetres oberts i senyalitzats, dels quals 85 corresponen a l’itinerari principal i 82 formen part de les variants.

 

Sa Coma d’en Vidal limita amb dues finques públiques, al nord amb Son Fortuny, també propietat del Consell de Mallorca, i a l’est i al sud amb es Galatzó, a Calvià, de titularitat municipal. Actualment, l’itinerari de la Ruta de Pedra en Sec travessa per la finca, on es troba un tram senyalitzat que passa just per davant la casa, convertint així aquest indret en un punt estratègic per al senderistes, que podran fer una aturada al camí o fer-hi nit. A partir d’ara, el Departament de Medi Ambient iniciarà les tasques de condicionament de la casa per poder obrir-la al públic. 

 

L’acte ha comptat també amb la presència de la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler; la seva homòloga d’Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig; el secretari tècnic Miquel Barceló, així com tècnics de la institució, entre d’altres.