Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La presidenta del Consell de Mallorca agraeix i posa en valor la feina dels professionals de l’IMAS

La presidenta del Consell de Mallorca agraeix i posa en valor la feina dels professionals de l’IMAS

(10/04/2020)

Avui es compleix un mes de les primeres mesures de prevenció preses per garantir la seguretat de residents i treballadors

Els directors i directores de les 5 residències de gent major que depenen de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i els responsables de les àrees corresponents s’han reunit aquest divendres amb la presidenta del Consell, Catalina Cladera i el conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan.

En el decurs de la trobada, celebrada per mitjans telemàtics, Cladera ha tingut ocasió de comprovar de primera ma com es duen a terme les mesures de prevenció i protecció de la salut de residents i treballadors d’aquests cinc centres, que apleguen en conjunt una població de 837 usuaris i de 1.022 treballadors.

Cladera ha agraït “el gran esforç” que “tots els treballadors, cuidadors i personal administratiu” fan a tots els centres de l’IMAS, per mantenir el coronavirus fora de les residències. En aquest sentit a dia d’avui als cinc centres de l’IMAS s’han registrat un 1,8% de contagis per COVID 19 en el cas dels usuaris, mentre que la proporció cau a l’1,2% en el cas dels treballadors, segons els resultats de les prop de 600 proves practicades. “Davant el coronavirus no podem abaixar la guàrdia en cap moment”, però aquests resultats es deuen en bona part a la feina dels “grans professionals de l’IMAS”, que fan “una feina entregada en favor de la salut de la gent major que atenem”.

Els directors de les residències han traslladat “tranquil·litat i confiança” per la situació que es viu a cadascun dels centres, i el nivell assistencial que s’ofereix a tots els residents.

Avui es compleix un mes des de l’adopció de mesures restrictives a l’accés de personal aliè a les residències de l’IMAS i d’altres en relació a la preservació de la salut i la seguretat de residents i del personal, en una iniciativa del Consell de Mallorca que es va anticipar a les dictades pels decrets de l’Estat per la declaració de l’Estat d’Alarma. 

A la reunió hi ha participat les directores insulars Sofia Alonso i Maria Ángeles Rodríguez, i els directors de les cinc residències de l’IMAS: Apol·lònia Vanrell (Residència Bartomeu Quetglas de Felanitx), María Luisa Palma (Residència Bonanova de Palma), Santiago Ramis (Residència Huialfàs de Sa Pobla), Apol·lònia Binimelis (Llar d’Ancians de Palma) i Nadal Blàzquez (Residència Oms Sant Miquel).