Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La Misericòrdia acull una exposició amb els Premis de Fotografia de Muntanya

La Misericòrdia acull una exposició amb els Premis de Fotografia de Muntanya

(11/03/2020)

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha inaugurat avui l'exposició dels Premis de Fotografia de Muntanya. El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, a través de l'Arxiu del So i la Imatge, la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada i la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma organitzen per primera vegada aquesta exposició que  es va inaugurar al Centre Cultural la Misericòrdia.

La mostra recull 40 fotografies seleccionades de les 154 presentades als Premis de Fotografia de Muntanya 2020. Uns guardons que tenen per objectiu promoure la fotografia de muntanya, en les disciplines de muntanyisme i espeleologia, esports de competició, alpinisme, barranquisme, escalada i marxa nòrdica, així com la fotografia de paisatge i biodiversitat de la muntanya.

L'obra 'Les primeres llums al Machapucharé", de Xavier Aramburu-Zabala, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Fotografia de Muntanya. El Premi a la Millor Fotografia d'Espeleologia ha estat per a José Bermejo Fernández per "Cova de Cornavaques" mentre que Jaume Rebassa Moll, amb "La calma a la tardor", s'ha enduit el Premi a la Millor Fotografia de Cultura de Muntanya.

En aquesta edició dels Premis s'han integrat dues mencions especials:


la Menció Especial Tolo Calafat a la Millor Fotografia d'Alpinisme que ha reconegut la feina de Marta Toribio amb l'obra "Mont Blanc" i la Menció Especial Miquel Riera a la Millor Fotografia d'Escalada que ha recaigut en Karina d'Anchú Zeff amb "Lurking Fear".

El Premi a la Millor Sèrie de 3 fotografies se l'ha enduit Jaume García Delgado Sancho amb les obres "GR221 I", "GR221 II" i "GR221 III".

Als Premis de Fotografia de Muntanya també han col•laborat entitats i empreses com la Federació Balear d'Espeleologia, Bestard, Kenia Outdoor, Foracorda, Sa Muntanya, Cliché i el Diari Ara Balears.

L'exposició s'emmarca dins l'11a Mostra de Cinema de Muntanya de Palma i es podrà visitar fins a l'11 d'abril, a la sala d'exposicions de la 3a planta de la Misericòrdia en horari de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h i de 17 h a 20:30 h i dissabte d'11 h a 14 h.