Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La direcció insular d'Igualtat demana una rectificació del cartell sexista a l’Ajuntament de Campos

La direcció insular d'Igualtat demana una rectificació del cartell sexista a l’Ajuntament de Campos

(03/08/2017)

La direcció insular d’Igualtat ha fet arribar una carta a l’Ajuntament de Campos demanant la retirada del cartell de la festa VII Redistricte 3, dins el marc de les festes patronals d’agost, que ofereix una imatge denigrant de la dona, fonamentada en l'estereotip masclista de la dona com a objecte sexual de consum. A la fotografia en qüestió la dona apareix en una actitud sexualitzada.

En aquesta carta, que també se l’hi ha fet arribar a l’Institut Balear de la Dona, s’informa als organitzadors que aquesta publicitat és vexatòria,atemptatòria contra la dignitat de les dones i que es pot considerar publicitat il·lícita segons segons l'art. 41 de la Llei Orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes; i segons l'art. 3 de la Llei 34/88, General de publicitat, que declaren il·lícita la publicitat que "presenti a les dones de forma vexatòria, bé utilitzant particular i directament el seu cos o parts del mateix com a simple objecte desvinculat del producte que es pretén promocionar; bé la seva imatge associada a comportaments estereotipats que vulneren els fonaments del nostre ordenament coadjuvant a generar la violència a que es refereix la L.O. de Mesures de protecció integral contra la violència de gènere".

La direcció insular d’Igualtat s’ha compromés a denunciar els fets davant els organismes competents, i demana la rectificació d'aquesta actuació discriminatòria, amb la immediata retirada de la publicitat de tots els indrets on apareix, físics o digitals, i assegurant un tractament no sexista ni discriminatori en les vostres comunicacions i publicitat de productes o serveis.