Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La consellera de Modernització del Consell de Mallorca, Carmen Palomino, presenta el projecte «Smart Mallorca» a FITUR

La consellera de Modernització del Consell de Mallorca, Carmen Palomino, presenta el projecte «Smart Mallorca» a FITUR

(25/01/2019)

La consellera ha exposat la iniciativa amb el director insular de Modernització i Innovació, Josep Lluís Colom, a l’estand que la institució té a la fira madrilenya.

La consellera de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca, Carmen Palomino, i el director insular de Modernització i Innovació, Josep Lluís Colom, han exposat aquest dijous a les persones assistents a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid, un referent a tot el món, les actuacions del projecte «Smart Mallorca», que es divideixen en sis àrees temàtiques: turisme, mobilitat, eficiència energètica, patrimoni, govern obert i resiliència. 

El projecte «Smart Mallorca», presentat pel Consell de Mallorca mitjançant aquest Departament, va ser seleccionat el 2016 com a beneficiari de la I Convocatòria d’Illes Intel·ligents del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Té un pressupost de 8.876.247,07 euros, que aportarà el Ministeri al 100 % mitjançant l’entitat pública Red.es.

L’objectiu principal del projecte és millorar la qualitat de vida dels habitants de l’illa, dinamitzar el turisme —per oferir una experiència més gratificant a les persones visitants i ampliar l’impacte en l’economia mallorquina— i donar suport a les corporacions locals que, per la seva dimensió, no puguin arribar a proveir-se de les eines necessàries per prendre impuls com a actiu de l’illa.

La consellera Palomino ha destacat que «els objectius del projecte són la millora dels serveis, la dinamització de l’economia en l’àmbit tecnològic, la desestacionalització i la creació de llocs de feina per millorar la qualitat de vida de les persones residents a l’illa». 

El director insular, per part seva, ha explicat quines són les actuacions que integren el projecte com, per exemple, les aturades de bus intel·ligents, els panells interactius amb informació turística o el sistema de comptatge de visites a fars i jaciments històrics, entre d’altres.