Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes acorda instar les empreses de lloguer perquè instal·lin llums a les bicicletes

La Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes acorda instar les empreses de lloguer perquè instal·lin llums a les bicicletes

(10/04/2019)

La Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes del Consell de Mallorca ha acordat diferents mesures per augmentar la seguretat dels ciclistes a les carreteres de l’illa, entre d’altres, instar les empreses de lloguer perquè instal·lin llums a la part del darrera d’aquests vehicles. Actualment, la normativa no ho estableix com a obligatori, si bé és totalment recomanable per millorar-ne la visibilitat. 

A més, s’han tractat temes com l’aprovació del projecte de senyalització viària del Pla de vies ciclistes per a l’illa de Mallorca, el Reglament de desenvolupament en matèria d’activitats no permanents menors de recorregut a Mallorca, l’ampliació de vorals a les carreteres i la prova esportiva Mallorca 312. 

Ampliació de vorals
Pel que fa al projecte de condicionament i ampliació dels vorals, la Comissió va explicar l’estat actual de les obres a les vint-i-vuit carreteres on es vol implementar la millora:  a tres l’obra està acabada; a dues, s'està executant;  dues, estan a contractació; una, a tramitació amb Medi Ambient; nou, a supervisió i onze encara en redacció.
 
Aquest projecte consisteix en ampliar els vorals a 1,80 m en algunes de les vies de l’illa per augmentar-ne la seguretat i facilitar-hi la circulació dels ciclistes i  dels conductors. 

Reglament de desplegament
La Comissió va exposar que el Reglament de desplegament en matèria d’activitats no permanents menors de recorregut a Mallorca es troba, ara per ara, a l’espera del dictamen del Consell Consultiu pendent d’aprovació. Si és favorable, l’aplicació del Reglament començaria a partir de l’any de 2020 i es fixaria un procediment i uns terminis per elaborar un calendari anual de proves esportives. 

Mallorca 312
A més, la Comissió va exposar la informació sobre a la prova esportiva Mallorca 312 que està prevista per al pròxim 27 d’abril. Així, la prova començarà a les 7 del matí i finalitzarà a l’horabaixa, sense concretar perquè depèn del ritme dels ciclistes.