Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La Comissió de seguiment de residus aposta per transformar els residus en recursos

La Comissió de seguiment de residus aposta per transformar els residus en recursos

(30/09/2021)

La vicepresidenta Ribot ha declarat que «la nostra voluntat és fer la comissió molt més participativa i, dels diferents agents i associacions que hi participen, una part clau de la política de gestió de residus de Mallorca»

La direcció insular de Residus del Consell de Mallorca ha presentat avui els resultats de la gestió de residus 2019 i 2020 a la Comissió de Seguiment de la gestió de residus no perillosos de Mallorca. A diferència de la darrera reunió de la Comissió, del mes de març, la d'avui ja ha pogut ser presencial, al Parc de Tecnologies Ambientals de Tirme.

La Comissió de Seguiment està formada per representants dels grups polítics del Consell Insular de Mallorca, ajuntaments, grups ecologistes, col·legis professionals, la Universitat de les Illes Balears, associacions de veïns i altres representants del sector dels gestors de residus. La reunió és una bona oportunitat perquè dona a conèixer de primera mà la feina feta i l'evolució de les tasques que du a terme la Direcció Insular.

Aurora Ribot, vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha valorat molt positivament la feina que s'ha exposat i explicat a la Comissió, destacant que «la nostra voluntat és fer la comissió molt més participativa, fent dels diferents agents i associacions que hi participen una part clau de la política de gestió de residus de Mallorca».

En la presentació de la trobada, la consellera ha recordat als assistents que el departament ha treballat fent una gestió valenta per aconseguir que  la tarifa de residus sòlids urbans no es veiés incrementada per l'efecte de la pandèmia oferint la més baixa de la història en aquest moment tan complicat.

Per aquest motiu, Ribot ha volgut agrair a l'equip de residus dient que «feis una gran feina dia a dia, heu fet una tasca encomiable durant aquest any pandèmica, no puc imaginar un equip millor.»

Per la seva banda, el director insular de Residus, Juan Carrasco ha recordat que «és un context d'emergència climàtica sense precedents, començar a fer-nos càrrec dels nostres residus i fomentar la circularitat del nostre sistema és obligatori, per a les administracions, les empreses i les persones».

Les ponències que s'han desenvolupat al llarg del matí han tractat diferents temàtiques sobre la gestió de residus com: l'anàlisi de la comparativa entre l'entrada de residus, el resum de les dades de l'operació, la informació sobre els resultats del Programa de mesures i vigilància ambiental i visor ambiental.

També s'ha parlat de la presentació de l'estudi d'emissió i immissió entorn de la zona de Son Reus, que ha fet el Servei d'Atmosfera (Direcció Gral. d'Energia i Canvi Climàtic, Govern de les Illes Balears). Per acabar, la reunió també ha servit per parlar dels resultats del projecte europeu Blueislands així com d'altres novetats de la Direcció Insular de Residus.

Els efectes que encara es pateixen sobre el servei públic per l'impacte de la covid-19 ha estat un tema transversal a totes les xerrades.